Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Outlander III: Modernizované provedení se ukáže 2. dubna

Jan Mička
Diskuze (6)
Mitsubishi Outlander dostane po krátkém čase další facelift. Ukáže se již začátkem dubna v New Yorku.

Třetí generace Mitsubishi Outlander se poprvé ukázala před třemi lety na ženevském autosalonu, a co se designu karoserie týče, ušla oproti předchozímu vydání (prodávaném od roku 2005) pořádný kus cesty. Vůz si nyní můžete koupit s pohonem předních, nebo všech kol, s benzinovým i vznětovým motorem, a dokonce i jako plug-in hybrid. Tím ostatně v segmentu neprémiových SUV vyniká.

Již loni na podzim jsme vyzkoušeli modernizované provedení třetího Outlanderu. Kosmetické změny se dotkly přední i zadní části, ovšem interiér, který na první pohled působí levnějším dojmem, zůstal zachován. A to dokonce i ve zmíněné plug-in hybridní verzi za základní cenu 1.252.850 Kč. Suma je to veliká, musíte ale brát v potaz, že příplatková výbava již zahrnuje pouze metalický lak karoserie.

Mohlo by se zdát, že si dá Mitsubishi od úprav Outlanderu na chvíli oraz, ale chyba lávky. Již příští týden, konkrétně 2. dubna, se totiž na autosalonu v New Yorku odhalí jeho další podoba, tentokrát pro modelový rok 2016. Dostupné informace uvádějí, že vůz přinese více než stovku designových a technických vylepšení, včetně snížení hlučnosti a pozvednutí jízdních vlastností. Jak vidíme na přiložených fotografiích, lze očekávat citelnější zásah do předních i zadních partií, ovšem o interiéru, který byl dosud až moc ovlivněn zásahem firemního ekonoma, nevíme vůbec nic. Zřejmě si ale vezme příklad z loni představeného konceptu S.

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - Ada je zase tady
23. 3. 2015 22:10
Re: som na neho zvedavy
Souhlasím. Na stávajícím Outlanderu III generace je pěkná především příď a interiér. Zbytek působí poněkud "balvanovitě", jak tady kdosi asi před dvěma lety trefně poznamenal. Bylo by tedy tristní, pokud by se facelift týkal právě té přídě a interiéru a ponechal to ostatní nepovedené. Například design té studie, ke které se článek odkazuje jako k pravděpodobnému příkladu vzhledového upgrade přídě, by tomu vozu rozhodně velice ublížil. :no:
Avatar - Jaros71
23. 3. 2015 21:58
Re: som na neho zvedavy
:-) on kope za všechny..
Tento mišák facelift moc potřebuje , moc se to auto nepovedlo.
Předchozí model měl agresivní typický kukuč..toto je nemastné neslané za moc peněz.
23. 3. 2015 20:34
Re: som na neho zvedavy
Hergot, když už jednou kopeš za Kiu, tak pořádně. Vem si příklad z VW bijců.
Avatar - 3_diamanty
23. 3. 2015 15:53
som na neho zvedavy
outlander je jedno z tych aut ktore sa mi paci prave preto ze je take ake je.... aj so svojou nedokonalostou.... to auto proste ma nieco v sebe.... FL dufam originalnosti outladnera neuskodi prave naopak... mohlo by z toho byt este atraktivnejsie auto... v poslednom case tu a tam sem tam outladnera uz stretnem.... samozrejme je ich stale dost malo ale predsa len uz su vidiet.... a mozno je to aj tym ze momentalne ponuka outlander znizenie cien az o 6-7 tisic eur ( aspon u nas v tridiame ) ... ...... zvlast v bordovej farbe s chromovymi doplnkami a diskami vyzera az luxusne [odkaz] .... a zaroven je to aj jedno z najdostupnejsich 6 miestnych SUV na trhu :yes: krasne a nenapodobitelne auto :yes: keby som mal 25 tisic eur nazvys tak uz jedno mam doma