Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mustang Kyle je děsivá kreatura, které daroval orgány Chevrolet Corvette

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Ken Block je svými fanoušky obdivován a často i napodobován. Většinou se jedná o snahu dosáhnout podobné úrovně řidičského umění, ale v tomto případě došlo na stavbu výjimečného auta.

Ken Block si nechal pro pro sedmý díl Gymkhany, který byl uveden na podzim roku 2014, postavit driftovací speciál Hoonicorn RTR, jehož základem byl Ford Mustang modelového roku 1965. Technika v čele s přeplňovaným osmiválcem Roush Yates, šestistupňovou převodovkou a pohonem všech kol byla samozřejmě naprosto současná.

Ve stejnou dobu Kyle Scaif pracoval ve firmě, kde je zaměstnán na kupé Plymouth Duster modelového roku 1971, u nějž jeho původní pohonnou jednotku nahrazoval vidlicový desetiválec Dodge Viper.

Hoonicorn RTR a přestavba kupé Duster představují dvojici zásadních impulzů, jejichž výsledkem je stroj pojmenovaný Mustang Kyle, který zkonstruoval a sestavil Kyle Scaif ve spolupráci se svým otcem.

Na počátku této stavby byl nepříliš přitažlivý Ford Mustang modelového roku 1967 bez motoru a převodovky. Výsledkem je stroj, který má z tohoto vozu část skeletu, střechu, zadní část karoserie a fragmenty předních blatníků a kapoty motoru, jež doplňuje maska s hlavními světlomety.

Původní skelet doplňuje řada nových nosných prvků a masivní trubkový rám. Dárcem pohonné jednotky s převodovkou a komponenty náprav se stal Chevrolet Corvette páté generace z roku 1999, který byl získán za 6000 amerických dolarů (zhruba 125.000 Kč).

Mustang Kyle má díky tomu ve své přídi uložen atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 5,7 litru s nejvyšším výkonem 257 kW (349 k), který spolupracuje s převodovkou uloženou u zadní nápravy. Do budoucna Kyle údajně plánuje přeplňování jedním nebo dvojicí turbodmychadel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

22. 1. 2018 13:42
Krysa
RAT mobil. >:-[]
Avatar - Ambrose
22. 1. 2018 12:35
Mustang
Super kára, ale ten vohoz...