Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německému automobilovému průmyslu hrozí propad do hluboké krize

ČTK
Diskuze (143)

Automobiloví výrobci a dodavatelé oslovení Německou průmyslovou a obchodní komorou (DIHK) hodnotí současnou situaci jako vůbec nejhorší za deset let.

Jejich pesimismus sílí už čtvrtý měsíc a nejnověji vykázal navíc prudký propad, napsala agentura DPA, která má průzkum komory k dispozici.

Současné obchody označilo za dobré jen 22 procent firem, podle 55 procent jsou uspokojivé a 23 procent je vidí jako špatné. Rozdíl mezi kladnými a zápornými odpověďmi tak činí minus jeden procentní bod. Ve srovnání s předchozí anketou DIHK to znamená pokles o 17 procentních bodů. Celých 35 procent dotazovaných firem ohodnotilo svá očekávání pro příštích 12 měsíců jako špatná nebo horší.

Automobilový průmysl se nachází v období zásadních změn. Stojí před nutností investovat miliardy do rozvoje nových technologií typu elektromobility, mimo jiné proto, aby dodržel přísné předpisy Evropské unie. Zároveň se mnohé firmy potýkají s poklesem výnosů kvůli oslabení světových automobilových trhů a podobně jako ostatní sektory čelí nejisté situaci v mezinárodním obchodu. Sáhnout ale mnozí výrobci mohou na vysoké výnosy zrealizované v uplynulých letech konjunktury.

Německá ekonomika je největší v Evropě a je na ní závislá mimo jiné i řada českých podniků, přičemž automobilový průmysl je pro obě země klíčový. DIHK představí podrobnosti svého průzkumu 29. října.

ČTK
Diskuze (143)

Doporučujeme

Avatar - white label
30. 10. 2019 11:31
Re: Vábení Mordoru
...v depresi (s měkkým i).
Jinak v podstatě souhlas..., ovšem i v rámci Evropy se dá o svobodu přijít.
30. 10. 2019 06:40
Re: Elektrofikace nehrozí.
elektromobilita není pro rozvodnou síť zásadní problém. Lze jednoduše dohledat.
30. 10. 2019 06:39
Vábení Mordoru
A je to tu zas, stejná jména, stejné názory. Jak na sputniku..

Volá se tu po vůdci, zkouší se hranice s obdivem k Hiltlerovi, zlehčuje holokaust...:(
EU se přirovnává ke komunismu, obdivuje se totalitářská čína a rusko.

Je to jak když člověk v depresy vidí jen to špatné co chce a nechce vidět úspěchy EU jak ekonomické tak politické a hlavně demokratické.

PS: A tak v tyhle dny, kdy si budeme připomínat dobu kdy jsme se z totality osvobodili, je na čase zavzpomínat na to jak lechce lze svobodu ztratit.
Avatar - Katikakus
29. 10. 2019 21:23
Re: Hrozi..
Ty ne, ale já jo. S velmi hloupým Teslatrollem. Ani nevím proč. Už nějaká nebavíš. Nazdar.
Avatar - Katikakus
29. 10. 2019 19:26
Re: Hrozi..
Oceňuji tvou sebereflexi...