Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Honda Jazz poprvé vykukuje na svět. Připravme se na velké změny

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Sympatické malé MPV z Japonska se co nevidět dočká další generace. Honda láká na nový Jazz první siluetou a várkou informací k tomu.

První silueta, kterou Honda vypustila do světa před pár hodinami, to sice nijak nenaznačuje, ale nová generace malého městského MPV Jazz se dočká výrazných změn. Už před časem se objevila informace, že vzhled projde proměnou, která se inspiruje u roztomilé Hondy e na elektřinu. Na novou úroveň se posune nejen vnější design, ale i zpracování a materiály v interiéru.

Už nějaký čas víme, že model Jazz v novém provedení dorazí do Evropy jen coby hybrid. „Zcela nový Jazz zvyšuje laťku z hlediska pohodlí a radosti z jízdy. Poprvé v Evropě bude k dispozici pouze s pokročilou dvoumotorovou hybridní jednotkou, která poskytuje impozantní kombinaci silného výkonu, snadné ovladatelnosti a ekonomické spotřeby paliva,“ stojí v oficiálním prohlášení japonské značky. Podle posledních informací bude základem hybridního ústrojí patnáctistovka, parametry ale zatím zůstávají tajemstvím.

Hybrid v útrobách samozřejmě zvedne i celkovou cenovku vozu, jak už před časem prozradil Dave Hodgetts, šéf britského zastoupení společnosti Honda: „Auto bude dražší, protože všechna ta hybridní technika něco stojí, ale bude to mnohem, mnohem kvalitnější vůz. Hodnota se posunula opravdu výrazně,“ řekl v rozhovoru minulý měsíc.

Nový Jazz se světu představí na blížícím se autosalonu v Tokiu 23. října. Ve stejném termínu uspořádá společnost mediální představení v Amsterdamu, kde budou odhaleny další podrobnosti o plánech kolem elektrifikace, které v případě Hondy nesou označení Electric Vision.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - palix
17. 10. 2019 07:10
Jazz
Honda Jazz je skvelé auto. Má ale jeden zásadný problém = cenu. Kedykoľvek niekto v mojom okolí hľadal dobré auto segmentu B a spýtal sa na radu... nezabudol som navrhnúť Hondu Jazz. Každému sa viacmenej páči, ale keď príde na cenu - Jazz okamžite u každého vypadne.
Jazz je možno hoden svojej ceny (pomerne veľké auto od skvelej značky...), ale je to jedna z vecí, ktorá odraďuje zákazníka. Momentálne je cena "úžasných" od 13 290€ (akciový cenník). Bez akcie od 14 590€. Za podobné peniaze je možné kúpiť asi všetky malé autá. Dokonca aj nižšia stredná trieda je už pomaly dostupná.
Pri cene napr od 9 990€ by na našich cestách jazdilo isto viac Jazz-ov.