Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Hyundaie i20 N a i30 N přijíždějí na český trh. Ceny mile překvapí

Jan Zajíc
Diskuze (74)

Nový Hyundai i20 N a omlazený Hyundai i30 N už mají české ceny. A minimálně v případě "třicítky" můžeme mluvit o milém překvapení.

Základní ceny obou karosářských verzí totiž zůstávají stejné jako před faceliftem, což nebývá zas tak obvyklé. Hatchback tedy startuje na částce 699.900 Kč, provedení Fastback stojí nejméně 719.990 Kč.

Podražily však pakety Performance, ze 40 tisíc na 70 tisíc korun. Tenhle balíček zahrnuje silnější variantu turbodmychadlem přeplňovaného motoru 2.0 T-GDI (206 kW/280 koní; 392 N.m), devatenáctipalcová kovaná kola z lehké slitiny, elektronicky řízený diferenciál e-LSD, výkonnější brzdy, aktivní ventil výfukové soustavy, výztuhu v zavazadlovém prostoru zvyšující torzní tuhost a elektronicky řízené tlumiče s nastavitelnou charakteristikou odpružení.

N Performance nově nabízí také možnost vůz za 50.000 Kč vybavit osmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou chlazenou v olejové lázni a dvěma pakety Everyday a Sport.

Oba stojí 30.000 Kč a zatímco sada Everyday obsahuje sportovní přední sedadla s čalouněním kůže/semiš, která jsou elektricky posuvná, polohovatelná s manuálně nastavitelnou délkou sedáku a vybavena funkcí nastavení paměti sedadla řidiče a elektrickou bederní opěrkou, Sport přináší sportovní přední sedačky s integrovanou hlavovou opěrkou a robustnějším bočním vedením, čalouněna jsou kombinací kůže/Alcantara.

Standarní "enko" nabízí výkon 184 kW a točivý moment 353 N.m. Základní výbava zahrnuje osmnáctipalcová kola z lehké slitiny se sportovními pneumatikami Michelin, Bi-LED přední světlomety, vyhřívaná přední sportovní sedadla, vyhřívaný volant, 4,2“ přístrojový panel Supervision, 10,25“ dotykový displej multimediálního systému s integrovanou navigací nebo přední a zadní parkovací senzory se zadní parkovací kamerou.

Nová i20 N za 599.990 Kč

Úplnou novinkou v nabídce Hyundai je i20 N. Malý hot-hatch pohání přeplňovaný motor 1.6 T-GDI o výkonu 150 kW a točivém momentu 275 N.m, spojený výhradně se šestistupňovou manuální převodovkou.

Základní verze přijíždí s černě lakovanými osmnáctipalcovými koly z lehké slitiny se sportovními pneumatikami Pirelli P Zero, předními brzdovými kotouči Performance o průměru 320 mm, funkcí launch control, sportovními sedadly s integrovanou hlavovou opěrkou a vyhříváním a automatickou klimatizací. Cena začíná na 599.990 Kč.

Výbavový paket N Premium, dostupný za 80.000 Kč, výbavu doplňuje o mechanický samosvorný diferenciál, čelní okno s akustickou fólií, sledovaní mrtvého úhlu, upozornění na projíždějící vozidla při couvání, vyhřívání zadních sedadel a volantu, inteligentní klíč se startováním tlačítkem, přední parkovací senzory, 10,25“ displej multimediálního systému s integrovanou navigací či prémiový audiosystém Bose.

Pro srovnání, konkurenční Ford Fiesta ST v pětidveřovém provedení s přeplňovaným tříválcem o výkonu Fiesta 147 kW startuje na částce 637.900 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (74)

Doporučujeme

1. 5. 2021 14:51
Re: Budu se opakovat
V to doufám také. Ale myslím, že je chtějí volit frustráti co zasmrádali na náměstích, taková ta verbež z Letné, stejný typ lidí co kdysi zvolil Hitlera a potom Gottwalda. Nuly s pocitem nedoceněnosti, kteří doufají, že přijde Vůdce a dá jim víc. + Všichni co nenávidí pana premiéra a pana prezidenta + pohrobci TOP09 s.r.o. + študentíci, za které platí všechno rodiče a které ti novodobí bolševici přitahují.

Za mě, jestli se jim podaří odstranit Babiše, tak přišel čas emigrovat ...
Avatar - white label
1. 5. 2021 00:50
Re: Výborná cena
Ale woody na žádné eNko od Háčka nenarážel...
A i30N už má v nabídce i dvoj spojku (mokrou-8st.), takže je z čeho vybírat, což je ideální stav, dnes poměrně dost vzácný, včetně prémiových hh.
30. 4. 2021 21:15
Re: Výborná cena
Ale vždyť všechny tyto prvky i20 N i i30N mají! :-)
Avatar - white label
30. 4. 2021 20:50
Re: Budu se opakovat
A máme vůbec někde skladem větší množinu voličů s rozhledem?
Třeba takovou, co dvakrát! po sobě zvolila Bureše a Zemana...?
Avatar - white label
30. 4. 2021 20:46
Re: Díky Hyu
Myslíš Zemany na hradech? :D