Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mitsubishi Evolution se ukáže ještě letos. Nebude však takové, jaké byste čekali

David Bureš
Diskuze (13)
Už delší dobu se hovoří o tom, že legendární označení japonské značky bude použito na crossoveru. Nyní to Mitsubishi potvrdilo.

Označení Evolution patří mezi legendární jména automobilové historie. Toto označení Mitsubishi od devadesátých let používalo pro sportovní varianty modelu Lancer, které se vedle jízdních schopností proslavily svými úspěchy na rallye scéně. Po deseti generacích však výroba Lanceru Evolution byla loni ukončena. Nyní se toto jméno vrací, avšak nebude užito na rychlém sedanu jako dosud.

Mitsubishi už dlouho „vyhrožovalo“ fandům Eva, že do budoucna se s tímto označením počítá pro rychlý crossover. A nyní tyto zprávy potvrzuje, firma oznámila, že na letošním autosalonu v Tokiu představí koncept Mitsubishi e-Evolution, který nebude ničím jiným než crossoverem.

Automobilka zatím zveřejnila první snímek chystaného konceptu, který ukazuje jeho záď. Výrazně tvarované partie s klesajícím zadním víkem potvrzují, že půjde o SUV kupé ve stylu BMW X6.

A aby toho nebylo málo, proti shodně nazvaným předchůdcům se bude lišit i pohonné ústrojí. Poháněná sice budou všechna kola, avšak nikoliv přeplňovaným benzinovým dvoulitrem, jak byli fanoušci Lanceru Evo odjakživa zvyklí, nýbrž elektromotorem. Nová doba, jak by pravil klasik...

V tuto chvíli není jasné, zda se se sériovou výrobou Mitsubishi e-Evolution Concept v této koncepci počítá. V tuto chvíli jde především o prezentaci know-how značky v oblasti elektromobility a moderní umělé inteligence.

Mitsubishi e-Evolution Concept bude oficiálně představen světu v pondělí 25. října, kdy startuje letošní ročník tokijského autosalonu. Po dvou novinářských dnech bude výstava od 27. října otevřena i veřejnosti.

David Bureš
Diskuze (13)
Avatar - white label
22. 9. 2017 23:38
Re: a je to tu
"ozja" možná jo... ;-)
Avatar - 3_diamanty
22. 9. 2017 23:03
Re: příšerné
toto nema nic spolocne s renaultom ;-)
Avatar - 3_diamanty
22. 9. 2017 23:02
Re: a je to tu
ved uvidis tak to bude ako pisem.. jedine zeby som sa zmylil ale to si nepripustam :-) ... v tychto veciach ozaj nezvyknem srandovat... a mitsu uz coskoro ozja bude na koni :yes:
Avatar - WinDiesel
22. 9. 2017 20:32
Re: A co pajero evolution?
Evolution = Mitsubishi v náručí Renaultu a Nissanu :no:
Avatar - WinDiesel
22. 9. 2017 20:31
Re: eHOMOevolution
V USA v anketě většinově odmítli autonomní řízení ... 65% proti