Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru Outback se představí už příští týden. Tady je první fotka

David Bureš
Diskuze (4)

Subaru již dříve dalo najevo, že novou generaci zvýšeného kombíku Outback představí ještě letos. Teď už víme, že to bude už příští týden, v New Yorku.

Automobilka Subaru v letošním roce mezigeneračně obměňuje své zástupce ve střední třídě. V únoru na autosalonu v Chicagu představila už sedmou generaci sedanu Legacy a nyní přichází čas na premiéru odvozeného modelu Outback. Subaru už zveřejnilo jeho první fotografii.

Jak už to tak u tohoto druhu materiálů bývá, z novinky toho na snímku není moc vidět. Ukazuje část boku auta s kusem přídě, znatelné je tak jen to, co od auta stejně tak nějak očekáváme – zvýšený podvozek a oplastovanou karoserii. Srovnání s novým Legacy však dokazuje použití jiného nárazníku, nejen s viditelnými plastovými díly, ale také s odlišnými mlhovkami.

Více automobilka o novém Outbacku pro modelový rok 2020 nezveřejnila, jen oznámila, že k premiéře dojde ve středu 17. dubna na autosalonu v New Yorku.

S odkazem na informace o odvozeném Legacy však už máme dobrou představu o tom, co od nového Legacy čekat. Rozvor by měl činit 2.750 mm, přičemž základem se stane modulární architektura Subaru Global Platform, kterou už využívají modely XV, Impreza, Forester a u nás nenabízený Ascent.

Ta díky rozsáhlejšímu užití oceli s vysokou pevností v tahu zajistí vyšší tuhost, která pomůže jak jízdním vlastnostem, tak bezpečnosti. Navíc bude mít vůz díky nové technice nižší těžiště než doposud. Přední nápravu by jako u nového Legacy měly tvořit vzpěry MacPherson, zatímco vzadu najdeme lichoběžníkovou nápravu.

Velkou neznámou však zatím zůstávají motory, respektive agregáty, které se dostanou do evropské nabídky. Na americkém trhu bude nové Legacy dostupné s atmosférickým čtyřválcem o objemu 2,5 litru (134 kW) a přeplňovaným čtyřválcem o objemu 2,4 litru (191 kW), oba spárované s převodovkou CVT a pohonem všech kol. Na starém kontinentu by ale pro Outback mohl být dostupný jen první jmenovaný, není totiž jasné, zda turbomotor bude Subaru přizpůsobovat novým emisním normám.

Autosalon New York 2019 nabídne hned několik zajímavých novinek. Mercedes představí novou generaci velkého SUV GLS, které bude ještě větší a luxusnější než předchůdce, Hyundai zase novou Sonatu a SUV Venue, model menší než Kona. Ford zase bude lákat na novou Kugu, v USA prodávanou jako Escape.

David Bureš
Diskuze (4)

Doporučujeme

11. 4. 2019 18:04
Re: Subaru
Tak zrovna na tomhle se nejspíš s novou generací nic nezmění. Bohu dík. :-)
11. 4. 2019 16:40
Subaru
Nedávno jsem vzal do ruky nějaký časopis a na zadní straně byla reklama na Subaru Outback. Automaticky jsem se podíval, jestli jsem nevzal nějaké staré vydání. Vzhled toho auta, v kombinaci se stříbrnou metalízou a tím jak to bylo vyfoceno, ve mě vyvolalo dojem, že je to nějaké 10 let staré číslo :-)
11. 4. 2019 15:50
Re: Motory
Předpokládám, že tu bude ta atmo 2.5 a časem možná hybrid. Turbená 2.4 nahrazuje šestiválec, který se do EU nevozil, takže tu bych tu neočekával. Ale jsou to jen poučené odhady, žádné insider info nemám.
11. 4. 2019 15:24
Motory
"Na americkém trhu bude nové Legacy dostupné s atmosférickým čtyřválcem o objemu 2,5 litru (134 kW) a přeplňovaným čtyřválcem o objemu 2,4 litru (191 kW)" A na tom evropském ? Přeplňovaná 1.5 o nominálním výkonu cca 100 kW, která jezdí stylem "dlouhý nádech-bum" a dál nic ?