Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky Audi quattro GmbH v roce 2013: RS 7 Sportback a nejspíš RS Q3

Diskuze (0)
Znak RS dostanou v příštím roce čtyři nové modely od Audi. Dva už známe, další dva se představí v následujících měsících.

Firma Audi quattro GmbH je expertní divizí ingolstadtské automobilky. Sídlí v Neckarsulmu a je zodpovědná za vývoj a výrobu modelů RS (kromě TT RS, to se vyrábí v Maďarsku) a sportovního R8, dále pakety S line a zakázkové úpravy Audi exclusive. V příštím roce slaví 30 let od založení a k výročí si chce nadělit pořádnou porci novinek.

Už teď je nabídka modelů se znaky RS široká: čítá kupé a roadster TT RS (včetně posilněného TT RS plus), kupé RS 5 a kombi RS 4 Avant. Podle zástupců automobilky se v roce 2013 přidají hned čtyři další nové modely. Které to budou?

Jasný je příchod dvou z nich – RS 5 Cabriolet a RS 6 Avant; zbývající dvojice je zatím opředena tajemstvím. Americká média v tom mají ale docela jasno: musí přijít RS 7 Sportback. Kombi RS 6 Avant se totiž do USA nedostane a sedan RS 6 není v plánu. Pod kapotou se zabydlí motor 4,0 TFSI o výkonu 412 kW (S7 Sportback má 309 kW) a o konkurenta BMW M5 bude postaráno.

Posledním ze čtveřice by mělo být RS Q3. Audi už představilo koncept ostrého pětiválcového SUV a před rokem nám dokonce nabídlo možnost vyzkoušet jeho prototyp. Zahájení výroby prakticky hotového auta by proto mělo být vlastně jen otázkou času. V roce 2014 se pak očekává nová generace RS 3 Sportback.

Diskuze (0)