Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový hypersport od Ferrari? Za tři až pět let

Michal Fokt
Diskuze (0)
S nástupcem modelu LaFerrari se v Maranellu počítá, ale ještě to nějakou dobu potrvá. Čím ohromí tentokrát?

Ferrari je zřejmě nejikoničtější značkou sportovních aut a gétéček na světě, vyrábějícím auta v přísně limitovaném množství, což samo o sobě zaručuje spoustu exkluzivity, ale nezpochybnitelným vrcholem "potravního řetězce" je kolekce vozů, jimž se v poslední době začalo říkat hypersporty. Tato auta se objeví v nabídce v malém počtu jednou za čas a poté si dají několik let pauzu, aby majitelé a sběratelé byli patřičně nažhaveni.

Za první model této řady se u Ferrari považuje démonické Ferrari F40, ale do jisté míry to začalo už u modelu 288 GTO. Po F40 následovalo F50, Enzo a nakonec LaFerrari. Nyní se nacházíme v "hluchém" období čekání na dalšího exota a podle Autocaru to bude trvat ještě minimálně tři, ale dost možná i pět let.

Chief Technology Officer značky Ferrari Michael Leiters britskému časopisu prozradil, že stejně jako jeho předchůdci, i nový model bude představovat to nejlepší z aktuálně dostupné techniky, ale jeho čas může přijít až ve chvíli, kdy budou k dispozici takové inovace, které opět budou dobrým důvodem vzniku dalšího maranellského hyperauta.

Malým rýpnutím do Mercedesu je pak Leitersův komentář, že se určitě nechystá silniční auto s motorem z formule 1, protože takový motor je pro silniční auto nepoužitelný a jsou potřeba takové úpravy, jako v případě pohonné jednotky modelu F50. Italové nyní chtějí zkusit něco trošku jiného. Jako téměř jistá se ale jeví opět nějaká forma hybridizace nebo elektrifikace, zajišťující nepřerušenou dodávku výkonu, ale a přemýšlení a určení cílů mají ve Ferrari stále ještě dost času. nedávno však Ferrari dalo jasně najevo, že s čím rozhodně nepočítá, je přeplňování motorů V12, takže minimálně víme, co určitě nový hypersport mít nebude...

Doporučujeme

Michal Fokt
Diskuze (0)