Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes GLC dorazí i v oblejším balení. Chystá se znovu rozdělovat společnost

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)

Před pár dny se světu představila zbrusu nová generace Mercedesu GLC. GLC Coupé, sourozenec se svažující se zádí, bude následovat co nevidět. A my už známe jeho pravděpodobnou podobu.

Dopracovat se k ní vlastně nebylo zas až tak náročné. Nejenže měl náš kolega a grafik Honza Lušovský k dispozici špionážní snímky maskovaných prototypů, ale jako částečnou předlohu mohl použít právě čerstvého pokračovatele rodiny GLC. Na výsledek se už teď můžete podívat v přiložené fotogalerii.

Zejména vzadu dal tvůrce prostor vlastní fantazii. Už fotografie zvídavých špionů ale naznačují, že oproti předchůdci půjde spíše o drobné kosmetické retuše. Na „naší“ zádi tak vidíme registrační značku posunutou pod hranu víka zavazadlového prostoru, zatímco nákladová hrana je posunuta o něco výše. Při pohledu na zadní partie zaujme rovněž přepracovaná světelná technika.

Jedno je jisté. I v nové generaci bude GLC Coupé společnost polarizovat. Ruku na srdce, karosářské provedení SUV-kupé rozhodně není pro každého a má pěknou řádku odpůrců. Když je ale někdo ochotný dát více peněz za zkosenou záď a méně místa vzadu, automobilky milerády vyhoví. A co na pravděpodobnou podobu nového GLC Coupé říkáte vy?

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
8. 6. 2022 09:50
Nevím jestli jsem v tom sám,
ale já nevidím žádný pokrok, akorát namísto budíků je tablet a středový tablet je níže. Výdechy klimatizace jsou kolotočářské jak autobus v Indii. Současná generace jezdí tak, že už nejde nic lepšího vymyslet a hlavně se dá nafurt vypnout naváděč do kanálů a jiných nerovností.