Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Peugeot 3008 přijede za dva roky. Vsadí na styl SUV-kupé

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Kompaktní SUV francouzské automobilky má s příští generací vsadit na stylovější karoserii a osvědčené pohonné jednotky.

Zatímco první generace Peugeotu 3008 byla ještě čistokrevným rodinným MPV, z generace druhé, jež se světu představila v roce 2016, se už stal módní sportovně-užitkový vůz. Tomuto střihu zůstane věrná i další generace, jež chce ale ještě víc potěšit emoce stylem SUV-kupé.

Alespoň to s odkazem na vlastní zdroje tvrdí britský Auto Express, podle kterého se nové generace kompaktního francouzského SUV dočkáme v roce 2022. Podle hlavního designéra Gillese Vidala si Peugeot u tohoto modelu může více stylu na úkor praktičnosti dovolit. Třeba proto, že roli partnera pro početnou rodinu zastupuje větší 5008.

Video se připravuje ...

Francouzi však vidí ještě jeden důvod: „Rodiny si model 3008 nekupují. Jsou to většinou páry, které děti ještě, nebo naopak už nemají,“ uvedl Vidal, podle čeho se bude odvíjet styl příští generace modelu. Lze předpokládat, že design bude rozvíjet vzhledovou filosofii nastolenou modely 508 či 2008, na podrobnosti si ale ještě budeme muset počkat.

Třetí generace Peugeotu 3008 bude postavena na aktualizované platformě EMP2 V4, jež je kromě spalovacích jednotek kompatibilní také s mild-hybridy se 48V palubní sítí a čistě elektrickým pohonem. Narozdíl od nového Citroënu C4 mu zůstane možnost plug-in hybridního pohonu. Francouzský sourozenec je totiž posazen na platformě CMP, jež se více soustředí na ryzí elektromobily.

Na technické podrobnosti je ještě brzy, ale nepředpokládáme tady žádná velká překvapení. Určitě tak můžeme v nabídce očekávat benzinovou dvanáctistovku a naftovou patnáctistovku, obě motorizace v několika výkonnostních provedeních. Současná generace 3008 dostala plug-in hybridní pohon teprve nedávno, s 13,2kWh akumulátorem slibuje 59 kilometrů na jedno nabití. Lze předpokládat, že i v tomto směru se nové vydání SUV zlepší.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
16. 7. 2020 15:29
Re: Doufám,
predpokladam ze tu podivnu palubovku si ponechaju aj nadalej .... takze to bude dvojity zasah 8-s
Avatar - Blue Sun
15. 7. 2020 20:04
Doufám,
že se to nestane... To je styl, který by 3008 spolehlivě zabil.