Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Espace v obří galerii: Jak se vám líbí změna z MPV na SUV?

Ondřej Mára
Diskuze (44)

Dva měsíce po premiéře se Renault pochlubil novými snímky sedmimístného SUV Espace v otevřené krajině i městské zástavbě.

Francouzská automobilka Renault v roce 2020 oznámila, že se postupně zbaví svých populárních MPV modelů. Připravovali jsme se tedy na rozlučku s dalšími tradičními jmény, jako Grand Scénic a Espace. Druhý jmenovaný model se ale nakonec dočkal záchrany. Ovšem v novém kabátu.

Již 6. generace oblíbeného MPV

Začátkem tohoto roku totiž značka oznámila, že model Espace bude pokračovat. Šestá generace, která naváže na čtyřicetiletou tradici, ovšem vymění karoserii praktického MPV za populární design ve stylu SUV. Již od začátku ale automobilka lákala na pětimístnou a sedmimístnou konfiguraci.

Video se připravuje ...

Koncem března pak Renault odhalil novou generaci modelu Espace v celé kráse. Vyzyvatel Kodiaqu přitom už na první pohled zaujme stylovým designem, kromě toho ale slibuje i dostatek prostoru až pro sedm cestujících i jejich zavazadla a nálož technologií. Velké překvapení se ovšem ukrývalo také pod kapotou.

Rozměry, výkony a kufr

SUV o délce 4722 mm, šířce 1843 mm a výšce 1645 mm, jehož pohotovostní hmotnost se má pohybovat v rozmezí 1587 až 1698 kilogramů, totiž spoléhá na hybridní 1,2litrový tříválec, jehož výkon dosahuje 147 kW a 205 Nm točivého momentu. Slibuje tedy akceleraci na 100 km/h za 8,8 sekundy, maximální rychlost 175 km/h a kombinovanou spotřebu dle WLTP jen 4,7 l/100 km.

Všichni jsme samozřejmě zvědaví, jak bude novinka fungovat v praxi. Obzvlášť po zaplnění kufru, který v sedmimístné konfiguraci slibuje objem 677 až 1714 litrů. Na možnost prvního svezení ale zatím pořád čekáme.

Dlouhou chvíli si ovšem můžeme zkrátit prohlédnutím poměrně obsáhlé galerie, kterou automobilka před pár dny zveřejnila. Nový Renault Espace je zachycen na silnicích v otevřené krajině i městské zástavbě a zatím vypadá celkem dobře. Jak se líbí vám? Dejte nám vědět v komentářích.

Ondřej Mára
Diskuze (44)

Doporučujeme

1. 6. 2023 11:26
Re: Renault
3hrnek doma mám, malém autě, kam patří a kupodivu i funguje. Do velkého auta ale ne. Ani s dopováním elektrikou… Navíc celá koncepce Espacu jako prodlouženého Ausrtralu je špatně. To kupec velkého MPV prostě nemůže akceptovat :no:
1. 6. 2023 07:27
Re: Renault
Vidíš, a taký fantastický koncept to bol, tuším to robili ako prví v Európe. A hodili to za hlavu...
1. 6. 2023 07:18
Re: Renault
Že trojvalec s baterkou je automaticky k ničomu, bez toho, že by si mal k svojmu tvrdeniu nejaký podklad. preto som písal, že počkajme si na nejaké testy. Aj keď sa dopredu najviac tlačí elektro, vývoj predsa len celkom nespí ani inde a technika môže prekvapiť.
31. 5. 2023 23:29
Re: Renault
Prosim tě a z čeho tak usuzuješ?
Avatar - wakantanka
31. 5. 2023 19:29
Re: Renault
Ako? Zobrali Nissan X-Trail, pomenili zopár plechov, zopár plastov, vymenili interiér a voila Renault Espace:)