Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Golf GTI na první skice. Opravdu se ukáže v Ženevě

David Bureš
Diskuze (0)

Volkswagen letos chystá významně rozšířit nabídku nového Golfu, a to primárně o sportovní deriváty. Minimálně hned dva uvidíme na nadcházejícím autosalonu v Ženevě.

Ženevský autosalon 2020 se blíží, konat se bude v tradičním termínu na začátku března, a tak se už automobilky předhánějí v tom, co na svých stáncích na výstavišti Palexpo budou prezentovat. Volkswagen se už dříve pochlubil, že do Ženevy přiveze osmou generaci Golfu ve sportovní naftové verzi GTD. A nyní oficiálně potvrdil, že ji doplní i nový Golf GTI, což už naznačovaly dřívější zprávy.

Nový Volkswagen Golf GTI se zatím prezentuje na první zveřejněné skice, která potvrzuje využití obdobného stylu jako u chystaného Golfu GTD. Oproti běžným variantám se Golf GTI odliší agresivněji pojatým designem, díky novému nárazníku s výraznou voštinovou mřížkou a začleněnými diodami, rovněž ve tvaru včelích pláství.

Podobu zádě už dříve prozradily uniklé špionážní snímky. Ani zde nečekejme nic revolučního, provedené změny zahrnují výrazný střešní spoiler a jiný nárazník s kulatými koncovkami výfuku a difusorem.

Technické detaily již dříve prozradila uniklá prezentace. Z ní vyplývá, že nový Golf GTI dosáhne výkonu 180 kW. K dispozici však bude rovněž ostřejší varianta Golf GTI TCR naladěná na 221 kW. Výkon naftového Golfu GTD se mimochodem posune na 147 kW. Vedle toho tu opět bude i sportovní plug-in hybrid Golf GTE, tentokrát s výkonem 180 kW.

V minulosti se hovořilo o tom, že nový Golf GTI dostane mildhybridní ústrojí kvůli snížení flotilových emisí, vedení automobilky ale nakonec prý rozhodlo jinak. Pod kapotou tudíž má pracovat vylepšený motor z dosavadní generace, alias turbodmychadlem přeplňovaný benzinový čtyřválec o objemu dvou litrů, původně vyvinutý Audi. Spolupracovat bude znovu buď s šestistupňovým manuálem nebo sedmistupňovým dvouspojkovým automatem.

Více se dozvíme nejpozději na začátku března, kdy nový Volkswagen Golf GTI bude debutovat na ženevském autosalonu. V prodeji se objeví v druhé polovině roku.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme