Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW ID.3 se představuje na prvních skicách, premiéra proběhne na jaře

Ondřej Mára
Diskuze (15)

Nová generace se bude nově vyrábět i v hlavním závodě ve Wolfsburgu.

Automobilka Volkswagen nás dnes překvapila prvními skicami nové generace kompaktního elektrického modelu ID.3, jehož premiéru plánuje na jaro příštího roku. Při jeho navrhování přitom automobilka zohlednila i návrhy zákazníků a zaměřila se na dospělejší design, hodnotnější materiály a rozšíření sériové výbavy.

Nové ID.3 potvrzuje naše ambice v oblastech kvality, designu a trvalé udržitelnosti. Jeho design je dospělejší, materiály v interiéru jsou hodnotnější,“ říká Imelda Labbéová, členka představenstva odpovědná za prodej, marketing a poprodejní služby značky Volkswagen. „Středem naší pozornosti jsou požadavky našich zákazníků. Proto jim se zájmem nasloucháme a naše produktové portfolio přizpůsobujeme jejich potřebám,“ dodává Labbéová.

Video se připravuje ...

Nová generace modelu ID.3 bude dodávána s novější generací softwaru, která zlepší výkon systému a podporuje bezdrátové aktualizace. Sériová výbava se navíc rozšíří o displej s úhlopříčkou 12 palců, vyjímatelnou podlahu zavazadelníku a středovou konzolu s dvojicí držáků nápojů.

Po technologické stránce nabídne nový model ID.3 například inteligentní e-plánovač tras, který by měl nabídnout jednodušší a komfortnější nabíjení. Chybět ale nebudou ani nejnovější asistenční systémy, včetně volitelného Travel Assist se sdílenými daty a Park Assist Plus s funkcí Memory.

ID.3 ukazuje, jak naplňujeme ambice značky Volkswagen nabízet velmi kvalitní technologie a inovace i v kompaktní třídě. To se v neposlední řadě zrcadlí v nových komfortních a asistenčních systémech. Díky používání sdílených dat v nejnovější verzi systému ‚Travel Assist‘ činíme další krok na cestě k automatizované jízdě,“ vysvětluje Kai Grünitz, člen představenstva značky Volkswagen odpovědný za oblast technického vývoje.

Premiéra nové generace Volkswagenu ID.3 se očekává začátkem března příštího roku. První vozy by se pak na českém trhu měly objevit zhruba v červnu 2023. O přesných termínech však bude automobilka teprve informovat.

Kromě samotného představení nového VW ID.3 však automobilka oznámila, že také plánuje rozšíření jeho výroby. V současnosti se vůz vyrábí ve Cvikově a Drážďanech, od příštího roku však bude zahájena výroba i v hlavním závodě ve Wolfsburgu, což by mělo automobilce pomoci uspokojit vysokou poptávku.

Ondřej Mára
Diskuze (15)

Doporučujeme

Avatar - xxc
3. 12. 2022 09:12
Re: Dotaz-
jasne, ze zdiela, vedia vsetko, polohu, rychlost, styl jazdy a este ovela viac :-)
3. 12. 2022 08:07
Re: Dotaz-
Tak nevím, jestli zrovna mobil s kýmkoliv sdílí tvá jízdní data, styl jízdy, spotřebu, rychlost ;-) Polohu samozřejmě ano…
3. 12. 2022 07:53
Re: Dotaz-
Předpokládám, že mobil necháváš doma, protože ti tato jeho vlastnost nesmírně vadí ;-)
Avatar - Roland Von Wagen
2. 12. 2022 20:20
Re: nova generacia?
Hlavně aby byly kompostovatelné. :yes:
2. 12. 2022 20:15
Re: nova generacia?
Tak jestli ty materiály budou jak v iD3, tak potěš koště. Korejský devadesátky hadr :-[]