Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa E slaví 30.000 objednávek, zatím se ještě ani neprodává

Jan Mička
Diskuze (19)
Opel slaví s novou Corsou úspěchy ještě před uvedením na evropský trh. Objednalo si ji už 30.000 zákazníků.

Historie Opelu Corsa je dlouhá více než třicet. Současná, tedy čtvrtá generace malého vozu, je podle informací českého zastoupení značky v Evropě nejprodávanějším Opelem letošního roku, přičemž v Německu byl vůz minulý měsíc na špici svého segmentu.

Nebude však trvat dlouho a dorazí již pátá generace Corsy. Poprvé jsme se s ní seznámili na nedávném autosalonu v Paříži, a kdo se zde nebyl podívat, neměl moc šancí se s automobilem reálně setkat. Ani to ale neodradilo zhruba 30.000 zákazníků, kteří si vůz již objednali. Start evropského, potažmo českého a slovenského prodeje je přitom plánován až na listopad, důvěra zájemců v konečný produkt je tedy skutečně silná.

Opel si samozřejmě takové reakce cení a je si velmi jistý, že dokázal navrhnout skutečně přesvědčivé spojení designu, techniky a ceny. Nová Corsa by ostatně mela být průkopnická, protože je významným stavebník kamenem modelové ofenzívy značky. Ta chce totiž do roku 2018 vydat 27 nových modelů a 17 motorů. Dalším krokem je uvedení malého modelu Karl, jehož premiéru jsme očekávali již v Paříži. Zatím to ale vypadá spíše na Ženevu.

Jan Mička
Diskuze (19)
25. 10. 2014 21:31
hm
ty jo, ta vypadá. to bych ji teda musel vidět z blízka než bych ji koupil. ale určitě vetší originál a nápad než "naše" fabia která zase bude všude a bude to nuda. ikdyž na tomto servru jsou z ní hotoví. myslím že corsa je ve své třídě 3 v evropě?kolik už, 20 let?to taky o něčem svědčí
Avatar - twistedTSD
25. 10. 2014 11:23
Re: Překvapení...
Tohle jsem nějak nepochopil - K modernizaci mezi dvěma (regulérními) generacemi došlo u Passatu snad vždy jen jednou.

Osobně bych Déčkovou Corsu označil jakkoli, ale ne jako mdlou...Vlastně, jako mdlou bych označil právě Éčkovou, a Déčkovou jako mnohem "roztomilejší".
Avatar - twistedTSD
25. 10. 2014 11:14
Re: Překvapení...
Opel se s tím chlubí snad u každého nového modelu. Podstatnější mi přijde, jaké budou dlouhodobé prodeje.
Avatar - Ja Prvni 123
24. 10. 2014 13:34
Re: Překvapení...
No.. v této logice má třeba Passat jen dvě generace.. každou asi se čtyřmi facelifty...
;-)

Ne, že bych s tím v zásadě nesouhlasil.

Na druhou stranu - právě proto chápu počet objednávek. Corsa byla dobré auto.. jen trochu "mdlé". Teď vypadá líp, s původní technikou.
24. 10. 2014 13:30
Re: Překvapení...
A co tě na tom čísle zarazilo? Není to poprvé, kdy PR Oplelu pouští čísla objednávek s cílem vyvolat pocit, že jde o úspěšné auto. Pokud vezmeš, že v tom čísle jsou objednávky nových aut pro prodejce z celé Evropy, tak to číslo je celkem normální v této kategorii. Jde jen o měsíční prodej.