Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 208 má po faceliftu. Je modernější, má vylepšenou výbavu i novou hybridní techniku

Lukáš Volšický
Diskuze (16)

Francouzský Peugeot pokračuje v modernizacích svých modelů a nově představuje inovovanou „dvěstěosmičku“ se svěžejším designem, vylepšeným interiérem i novými hybridními jednotkami pod kapotou.

Nejprodávanější auto v Evropě v roce 2022 a 2021 se nově představuje se stylovějším faceliftem. Populární Peugeot 208 navazuje na nedávnou modernizaci většího sourozence 2008 a přijíždí na svět s inovovaným designem, modernějšími technologiemi, vylepšenou výbavou a novým 48voltovým mild-hybridem, který v nabídce nahrazuje předcházející čistě spalovací vrcholnou motorizaci.

Modernizovaný Peugeot 208 na našich silnicích jednoduše poznáte už na první pohled, protože dřívější „lví zuby“ nově nahrazují „lví drápy“. Charakteristické vertikální LED denní svícení, jeden z nejvýznamnějších podpisových prvků nejnovějších modelů značky, má místo jednoho svítícího pásu hned tři. Nová je také vylepšená maska chladiče, která opticky tvoří jeden celek s nárazníkem.

V Peugeotu zapracovali i na zadní části s novým světelným podpisem se třemi horizontálními drápy. Nejnovější Peugeot 208 se bude prodávat v celkem sedmi odstínech, přičemž automobilka s faceliftem představuje dvě nové barvy – extravagantní žlutou Agueda a elegantnější decentnější šedou Selenium. Spolu s nimi si zákazníci budou moci vybrat z nových kol a designové novinky uzavírají nápisy Peugeot s novou typografií.

Modernější interiér se představuje s novými elegantními látkami, ale důležitější novinkou je, že všechny „dvěstěosmičky“ budou standardně vybaveny velkým 10” centrálním dotykovým displejem. Ještě před faceliftem byl ve dvou nejnižších výbavách pouze menší 7”. V závislosti na zvoleném stupni výbavy pak budete na obrazovce ovládat nejmodernější generaci systémů infotainmentu Peugeot i-Connect nebo Peugeot i-Connect Advanced.

Video se připravuje ...

Každodenní praktičnost zlepšuje i další nová technologická výbava. Ve verzích Allure a GT bude novější Peugeot 208 standardně vybaven třemi zásuvkami USB-C (dvěma vpředu a jednou vzadu) a jednou zásuvkou USB-A (vzadu). Pro uživatele nejmodernějších chytrých telefonů je nově dostupná i výkonnější 15 W bezdrátová indukční nabíječka. Ve vrcholném modelu GT je standardně, v nižším Allure za příplatek.

Nový Peugeot 208 se v Česku bude prodávat se dvěma čistě benzinovými, dvěma hybridními a jednou elektrickou motorizací. V základu bude vybaven tříválcovou dvanáctistovkou o 55 kW (75 koních), kterou doplňuje silnější jednotka o 74 kW (100 koních). Významnou novinkou je uvedení nového mild-hybridu s novou šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou ve výkonových specifikacích o 74 kW (100 koní) a 100 kW (136 koních). Ten nahrazuje dřívější nejsilnější jednotku 1.2 PureTech o 96 kW (130 koních).

Už standardem je elektromobil e-208 s nejmodernější evolucí elektropohonu. S už dříve inovovaným elektromotorem má výkon 115 kW (156 koní) a čerpá elektrickou energii z akumulátoru s kapacitou 51 kWh. Elektrický dojezd se dosahuje 400 kilometrů, umožňuje nejvyšší výkon nabíjení 100 kW a na „rychlonabíječce“ se nabije z 20 na 80 procent kapacity za 30 minut.

Nový Peugeot 208 bude uveden na evropský trh v listopadu 2023 a bude k objednání ve třech výbavách – Allure, Active a GT. Aktuální generace byla uvedena na trh už v roce 2019 a od té doby se jej prodalo téměř milion kusů.

Lukáš Volšický
Diskuze (16)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
8. 7. 2023 21:50
Re: Najprv spravia megatesaky
Je to takové divné. Tak jak to bylo před FL, to designově fungovalo. Sice až v top výbavě, ale co už.
Avatar - 3_diamanty
7. 7. 2023 14:05
Re: Čím ví proužků
Fandim MG :yes:
Avatar - 3_diamanty
7. 7. 2023 14:03
Re: Predná maska
Ale stale vyzera skustnutelnejsie ako to este mensie faceliftovane picanto ... co by civava hrajuca sa na rotvajlera...
Avatar - 3_diamanty
7. 7. 2023 13:59
Najprv spravia megatesaky
A potom ich odrezu a okusu... proste pezoooo no
7. 7. 2023 09:05
Re: Hmm, takže tu nejsilnější jedna-dvojku...
Souhlas, taky jsem měl 208GTI na dopoledne a paráda. Rohlík na obličeji během pár vteřin za volantem. Povedená motokára :yes: Nicméně 205GTI byla přímější a surovější ;-)

Btw současná 208 se silnější 1,2PT navíc jen s automatem je parodie na malé mrštné auto. Nechápu současné vedení PUGu, co to vyvádí. Auta bez motorů za přemrštěné ceny. Sportovní model žádný. To se jim vrátí jak bumerang…