Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot chystá sportovní verzi každého svého modelu. Bez elektřiny se neobejde ani jedna

Stanislav Kolman
Diskuze (32)

Pokud chcete od tradiční francouzské značky nějaké peprnější zboží, máme pro vás dobrou zprávu. Jestli ale preferujete ryze spalovací motory, zas tak dobrá není.

Na podzim loňského roku představila automobilka Peugeot model 508 PSE, což je vlastně výkonná verze pětsetosmičky. Už tehdy francouzská společnost nastínila, že u jednoho modelu nezůstane a můžeme se těšit na pestré portfolio. Nazlobené verze se štítkem Peugeot Sport Engineered, to nezní vůbec špatně.

Tedy pokud nejste vyloženým odpůrcem elektrifikace. Peugeot sice chce stavět vozy se sportovními ambicemi, zároveň však musí myslet na flotilové emise a stále se zpřísňující limity. Proto výkonné verze PSE vzniknou, avšak půjde výhradně o elektrifikované verze do zásuvky. Prvním bude začátkem letošního roku již zmiňovaná 508, dále SUV 3008, až se do roku 2023 objeví štítek PSE na kompletní modelové řadě.

Informaci potvrdil sám generální ředitel Jean-Philippe Imparato. Očekává se, že po dvou zmíněných modelech představí Peugeot peprnější 208 a novou generaci 308.

Peugeot před časem oznámil velký návrat do vytrvalostních závodů včetně slavné čtyřiadvacetihodinovky Le Mans. Pro soutěž chystá hybridní speciál s celkovým výkonem 500 kW a pohonem všech kol, přičemž na přední nápravě najdeme elektromotor o výkonu 200 kW. Na podobná úžasná čísla pro sériové vozy si od Francouzů můžeme nechat zajít chuť, přesto inženýři slibují, že poznatky získané ve vytrvalostních závodech do vývoje ostrých plug-in hybridů promítnou, stejně jako to dělá Renault se zkušenostmi továrního týmu z F1.

Stanislav Kolman
Diskuze (32)

Doporučujeme

20. 1. 2021 01:21
Re: Nechápu, na co si tady Peugeot hraje...
Do jakého diskusního suterénu jsi ochoten až klesnout? Je mi tě upřímně líto, ubohý eurohujerku! :D
Avatar - Blue Sun
19. 1. 2021 16:54
Re: Nechápu, na co si tady Peugeot hraje...
Jen v očích podřadných primitivů jako ty.
Avatar - Blue Sun
19. 1. 2021 16:54
Re: Nechápu, na co si tady Peugeot hraje...
Záleží na verzi, taky má přes 1700 kilo. Ale jo, vyber si jen to, co se ti hodí.
19. 1. 2021 14:13
Re: Nechápu, na co si tady Peugeot hraje...
Tragéd tady seš jedině ty. :-)
Avatar - lamal
19. 1. 2021 12:47
Re: Som rad, ze
Ano zatím... presne tak.

Nova 308 ma este k produkcii daleko, takze tam je to jasne pri novych modeloch, kt su novou generaciou. Pri 208 sa s elektrikou uz pocitalo a bohuzel je tiez nova...

Daj tomu 2-3r uvidime do kedy bude dieselgate papa na vyslni a s nim aj H/K... prajem im to, teda aspon tomu H/K, kedze grupák spolu s Boschom to tu ma cele v EU na svedomi ... asi.