Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayman GT4 Rallye vrací svou značku na tratě soutěží

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Porsche se chce vrátit do rallye, v němž má na svém kontě řadu úspěchů. Základem nového závodního speciálu je model Cayman GT4 Clubsport.

Porsche již v létě loňského roku poodhalilo své plány na návrat na tratě rallye, když nabídlo první snímky tehdy ještě sněhobílého prototypu Cayman GT4 Clubsport spolu s prvními informacemi.

Na plánovaném návratu do rallye se u Porsche pracuje i nadále. V akci se prototyp vozu Cayman GT4 Rallye veřejnosti poprvé představil během loňské 2018 ADAC Rallye Deutschland. Tehdy za jeho volant usedl Romain Dumas.

Porsche Cayman GT4 Rallye se nadále vyvíjí, ale i letos je mohla veřejnost vidět v akci při jeho demo jízdách v rámci GP Ice Race v rakouském Zell am See ve dnech 19. a 20. ledna. Zde jej na sněhu řídil Richard Lietz, pilot FIA WEC.

Porsche uvádí, že koncept Cayman GT4 Rallye sklízí velmi pozitivní ohlasy a na jeho základech má vzniknout produkční závodní vůz, který bude vycházet z aktuálního modelu 718 Cayman GT4 Clubsport s atmosférickým šestiválcem o objemu 3,8 litru a nejvyšším výkonem 313 kW (425 k).

Porsche Cayman GT4 Rallye má splňovat předpisy pro závody v rámci třídy FIA R-GT, v níž startuje mimo jiné i Abarth 124 Rally R-GT. Díky tomu se může tato třída stát návratem starých dobrých časů, kdy soutěžím vládly krásné sportovní vozy, nepříliš vzdálené sériové produkci. První vozy mají být k dispozici pro sezónu 2020.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
21. 1. 2019 16:29
Re: Obrovske svetla
Nestačia. Svetelná rampa sa dáva len na RZ čo sa idú za tmy. A čo ja viem, tak majú minimálne 2 natočené tak aby im svietili do zákrut keď ich prechádzajú bokom. :-)
Avatar - donPedro
21. 1. 2019 13:40
Re: Obrovske svetla
Že by byl důvod třeba někde tady? [odkaz]
21. 1. 2019 11:11
Obrovske svetla
Ja tomu nerozumiem, to preco tie Rallye auta musia tie ohyzdne obrovske svetla v tej kapote.Chapem ze jazdia aj po tme, ale to im nestacia tie klasicke s nejakymi lepsimi ziarovkami, alebo: teraz ma 4 svetla v kapote. To nemozu zobrat 2 svetla a vlozit ich do priestoru tych klasickych. Na co tam potom nechavaju tie klasicke? Preco ten priestor nevyuziju lepsie? ;-\