Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Taycan “GT3”? Render ukazuje, jak by tato verze Taycanu slušela

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Porsche Taycan se jako první elektromobil německé automobilky ukázal již v několika variantách. Byť v ostré verzi GT3 (pravděpodobně) nikdy nebude, představa této varianty vypadá působivě.

Současná řada elektrického Porsche Taycan obsahuje hned 14 různých variant - od klasického Taycanu až po Taycan Turbo S Sport Turismo. Sedan, který vznikl z konceptu Mission E, se prodává od roku 2019. Není divu, že automobilka ze Stuttgartu chrlí jednu verzi za druhou. Už teď se totiž jedná o třetí nejdůležitější model v jejich portfoliu. 

Za rok 2021 se totiž Porsche Taycan stal třetím nejprodávanějším modelem automobilky s celkovým počtem 41 296 registrací. Nestačil pouze na trendy SUV modely Macan a Cayenne, které měly oproti Taycanu prodeje více než dvojnásobné. 

Virtuální svět nám již několik měsíců dozadu ukázal, jak by mohl vypadat Porsche Taycan bez pevné střechy. Je to jedna z mála verzí, kterou ještě Taycan nenabízí a pravděpodobně ani nabízet nebude. 

Video se připravuje ...

Tou další variantou typu zbožného přání fanoušků, potažmo grafiků, je závodně koncipovaný model GT3 převzatý z modelu 911. Vishnu Suresh má na svém instagramu více než 150 tisíc sledujících a desítky povedených CGI konceptů, mezi které teprve nedávno přibyl Porsche Taycan Zephyr Hyper Widebody Concept (zkráceně to nazvěme Porsche Taycan GT3).

Mimo robustní bodykit ve stylu modelu GT3 má koncept masivní měděné disky s červenými brzdovými třmeny a zejména aerodynamicky řešený střešní box. Grafik se pravděpodobně nechal inspirovat rodinou, která s modelem Porsche 911 Turbo se střešním boxem najela na cestách za 20 dní více než 8000 kilometrů.

Jak by se Porsche Taycan v provedení GT3 líbil vám? V komentářích u konceptu je drtivá převaha pozitivních reakcí. Možná tyto CGI koncepty automobilka bedlivě sleduje a něčím nás v budoucnu překvapí. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme