Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příprava jezdců Aston Martinu na 24 hodin Le Mans je trochu netradiční

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Aston Martin bude v Le Mans reprezentovat nová generace Vantage GTE a britská automobilka poodhalila, jak se připravují piloti dvojice nových vozů.

Aston Martin odhalil novou generaci modelu Vantage ve druhé polovině loňského listopadu a prakticky s odstupem pouhých několika hodin nabídl tehdy i první ochutnávku jeho závodního provedení Vantage GTE.

Britská automobilka v letošním roce již vyslala svůj nový závodní vůz do boje, ale v Le Mans bude Vantage GTE startovat poprvé. Na start slavné čtyřiadvacetihodinovky se postaví dvojice vozů s přeplňovanými čtyřlitrovými osmiválci pod kapotou a za volantem každého z nich se budou střídat tři jezdci.

Prvním z této dvojice je Aston Martin Vantage GTE se startovním číslem 95. Posádku tohoto vozu tvoří dánští jezdci Marco Sørensen, Nicki Thiim (hlavní hrdina videa) a britský pilot Darren Turner.

Druhým z dvojice nových Vantage GTE pro Le Mans je vůz se startovním číslem 97, jehož posádku tvoří britští jezdci Jonny Adam, Alex Lynn a belgický pilot Maxime Martin.

Aston Martin Vantage GTE se startovním číslem 95 je podle materiálů automobilky díky nehodě, kterou s ním měl při testování Marco Sørensen, prakticky novým vozem, postaveným během šesti dnů, aby se stihla přejímka pro schválení startu v Le Mans.

Tovární tým Aston Martin bude v Le Mans vedle dvojice nových vozů, startujících v rámci GTE Pro, reprezentovat ve třídě GTE Am i loňský Vantage se startovním číslem 98. Posádku tohoto vozu tvoří Paul Dalla Lana z Kanady, Mathias Lauda z Rakouska a Pedro Lamy z Portugalska.

Vedle vozů továrního týmu bude ve slavné čtyřiadvacetihodinovce ve třídě GTE Am startovat i Vantage týmu TF Sport, v němž se budou střídat Charlie Eastwood, Euan Hankey a Salih Yoluc.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)