Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Problémy s nouzovým tlačítkem: První svolávací akce na Škodu Scala & Kamiq

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Mladoboleslavská automobilka Škoda vyhlašuje další svolávací akci, která se tentokrát dotkne nových modelů Kamiq a Scala.

Web Svolávačky.cz přinesl další upozornění na svolávací akci mladoboleslavské automobilky, která se tentokrát dotkne nových modelů Scala a Kamiq vyrobených v měsících srpen a září roku 2019. Celkem by se mělo jednat o 1.500 vozů, jejichž majitelé se však nemusí obávat větších problémů.

Důvodem ke svolávací akci s označením 91W7 by měly být „sporadické poruchy“ systému E-Call, které mají být způsobeny nesprávným datasetem nahraným do řídící jednotky, uvádí Svolávačky.cz. Tlačítko určené k přivolání pomoci v případě nouze by tak po stisknutí nemuselo fungovat, uvádí německý web kfz-rueckrufe.de s odkazem na německý úřad KBA.

Oprava v autorizovaném servisu, během které by podle německých zdrojů mělo dojít k výměně problémové jednotky, by neměla trvat déle než hodinu. Zda se svolávací akce týká i vašeho vozu si můžete ověřit buď e-mailem s žádostí a VIN-kódem, nebo skrze on-line prověřovací systém.

Za poslední čtyři měsíce se přitom jedná o čtvrtou svolávací akci na vozy značky Škoda. V září byla vyhlášena svolávací akce na 2.784 vozů s motory 1.2 TSI a 1.6 MPI, v říjnu následovala svolávací akce až na 17.000 vozů značky Škoda s motory 1.5 TSI v kombinaci s manuální převodovkou a listopadová svolávací akce, naplánovaná na první čtvrtletí příštího roku, se pak dotkne přes 90.000 vozů Škoda Superb II. generace.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - xxc
17. 12. 2019 19:51
Re: žádná páska
To vie aj mobil a vie to aj bez auta.
Avatar - Ada je zase tady
17. 12. 2019 16:49
Re: žádná páska
ale žádná páska tě před špiclováním velkého bratra nechrání. On vždy ví, kde jsi a kde jsi byl včera. Včetně okamžité rychlosti a počtu cestujících.
Avatar - JirkaV8
17. 12. 2019 14:12
jsme v klidu
my to máme stejně přelepené paskou, aby to člověk v noci omylem nezmáčkl tak co ;-)