Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Půjčená auta shořela chvíli po vrácení tajnými agenty amerického prezidenta

Mirek Mazal
Diskuze (0)

Požár zničil pět aut nedaleko palivových nádrží na letišti v Massachusetts. Posledními uživateli byli tajní policisté sloužící americkému prezidentovi.

Uplynulo pár dní od podivného incidentu na americkém letišti Nantucket Memorial Airport v Massachusetts. Blízko palivových nádrží shořela sestava půjčovaných vozidel, přičemž poslední nájemníky představovali agenti amerických tajných služeb. Není náhodou, že událost vychází na termín pobytu Joea Bidena, který s rodinou v Nantucketu trávil volné chvíle vyplněné oslavou Dne díkuvzdání.

Každoroční dovolenou nejvyššího představitele USA zabezpečovala speciální jednotka policie, obvyklé manévry zakončila podezřelá kremace vypůjčených pick-upů a SUV od společnosti Hertz. Místní média informovala o vypuknutí požáru necelý den po vrácení aut, novináři se pozastavili také nad polohou zpopelněných zbytků jen 12 metrů od zásob leteckého paliva.

Video se připravuje ...

Zaměstnanci letiště zpozorovali požár v půjčovně v 5:22 hodin prostřednictvím kamerového systému. Na místo vyjeli místní hasiči, přesto nestihli zachránit ani jedno z pěti roztavených automobilů. Po vychladnutí žhavých vraků byl identifikován Chevrolet Suburban, Ford Explorer, Infiniti QX80, Ford Expedition a Jeep Gladiator. Všechny vozy řídili agenti, kteří vinu odmítli.

Oficiální příčina ranního táboráku u nádrží se vyšetřuje. Pozornost znaleckých posudků směřuje k bílému Fordu Expedition z roku 2021, protože se ví o svolávací akci kvůli špatné kabeláži skutečně vyvolávajících požár. Vadná deska plošných spojů prokazatelně vytváří zkraty i při vypnutém zapalování. Bílý ford mířil plánovaně do servisu, ale preventivní oprava měla teprve následovat.

Během pětinásobného zahoření nebyl nikdo zraněn, což je štěstí ve vztahu k nedalekým zásobám hořlavin. Na dohled od parkoviště Hertzu je uskladněno cca 94.600 litrů leteckého benzínu, přesto provozovatel autopůjčovny neuvažuje o lepším umístění. Pohonné hmoty jsou hlídané a podle předvedené bezprostřední reakce hasičů jsou opatření dostatečná.

Video se připravuje ...

Vzhledem k použití aut agenty kolují spekulace o cílené likvidaci vozidel nebo živých cílů z řad vrcholných policistů. Jen náhodou nevznikl požár dříve, kdy teoreticky mohl doprovázet dohled nad Bidenem – to by kolovaly ještě dramatičtější a stejně nepodložené konspirace o plánu ohrozit zdraví nejmocnějšího muže světa.

Video se připravuje ...

Mirek Mazal
Diskuze (0)