Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Se zadními sedadly Škody Karoq lze provádět hotová kouzla. Podívejte se!

Jan Mička
Diskuze (46)
Zadní sedadla VarioFlex zdědila Škoda Karoq po modelu Yeti. Systém přidává na variabilitě interiéru a přichází s vítanou novinkou.

Video se připravuje ...

Že bude mít Škoda Karoq zadní sedadla VarioFlex, jsme věděli už v rámci květnové statické prezentace ve Švédsku. Vůz jsem tam poprvé pořádně prošmejdil, naneštěstí jsem však měl potřebný přístup pouze k exempláři s klasickými sedáky dělenými v poměru 60:40. Během jízdní prezentace na Sicílii jsem si však již „situaci“ pohlídal lépe, a díky tomu mohlo vzniknout video, které najdete v záhlaví tohoto článku.

Uvidíte v něm systém VarioFlex hezky podrobně a nechybí ani demonstrace manipulace s jednotlivými sedadly. Ta jsou, stejně jako u Škody Yeti, samostatná, s polohovatelnými opěradly a ta krajní lze podle potřeby podélně posouvat v rozmezí 150 milimetrů, čímž si můžete hrát s objemem zavazadelníku. Nejsou součástí standardní výbavy – pro linii Ambition je pořídíte za 9000 Kč, se Stylem jsou o čtyři stovky levnější.

Zatímco běžný karoq uveze v základním uspořádání 521 litrů bagáže a po sklopení zadních opěradel získáte 1630 litrů, s VarioFlexem pracujete s rozmezím od 479 do 588 litrů a 1605 do 1810 litrů. Maximální hodnota se přitom netýká stavu, kdy vezmete všechna tři sedadla lidově řečeno do teplých a uskladníte je někde ve sklepě. Jde o stav, kdy jsou úhledně složená a zajištěná za předními opěradly.

Abyste mohli zadní sedadla jednotlivě vyjmout, nemusíte být výrazně fyzicky zdatní, protože ani ta krajní nejsou přehnaně těžká. Mohou být vyhřívaná, což je u VarioFlexu novinkou (jak si škodováci poradili s napojením konektorů, uvidíte v přiloženém videu), asi největším kouzlem je však možnost přisunout krajní kusy o osmdesát milimetrů blíže do středu vozu, čím získáte více místa v loktech. Samozřejmě to znamená, že užší střední díl musí pryč, ten ale na druhou stranu není tak hmotný a manipulaci s ním zvládne snad každý.

Video: Ondřej Kroutil

Jan Mička
Diskuze (46)
4. 1. 2019 11:42
sedadla
je tu někdo kdo má Octaviu III a nechal si sedadla v aute potáhnout do kůže?
15. 10. 2017 12:27
Šqoda
Len sa z tej Šqody nepoqaqsjte.
Avatar - fOE
15. 10. 2017 09:39
Re: Další trapas ACZ
Tak v redakci uz zustal jen ten komu to spravne politicky myslelo, neni divu ze se tam Honza "premiova oktavie" Micka v klidu "udrzel".
15. 10. 2017 05:07
Další trapas ACZ
Honzo, zařadil jsi se do úhledné řady slizkých reklamních šmejdů. Bacha ať nevyčníváš nějakým ojediněle nepodlézavým článkem ;-)
15. 10. 2017 01:08
Re: to šoupání není novinka u Karoqa
To sice ano, ale redaktor to vydává za novinku u Karoqa