Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Renaultu naznačil možnou budoucnost značky Alpine

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Zatímco dnes zdobí logo Alpine pouze jediný model, v budoucnu bychom se s tímto označením mohli setkávat podstatně častěji.

Luca de Meo, současný šéf automobilky Renault, v rozhovoru pro Autonews Europe prozradil, že by se ze značky Alpine mohlo v budoucnu stát něco podstatně většího. „Dal bych Alpine za cíl vyvinout řadu produktů, možná vycházejících z Renaultů, s cílem dosáhnout vyrovnaného rozpočtu a platit si závodní aktivity Alpine ve světě,“ uvedl de Meo.

De Meo přitom již v minulosti naznačil, že by sportovní verze Renaultů nebo některé sportovní výbavové stupně mohly nést jméno Alpine, podobně jako tomu je se jménem Abarth u Fiatu. De Meo by tak chtěl podpořit růst prodejů aut ve vyšších specifikacích, neboť věří, že zákazníky lákají sportovně vypadající modely.

Moje zkušenost je taková, že výbavy nabízející dynamičtější a sportovní vzhled jsou na trhu populárnější, třeba jako GT Line u PSA. A tak si myslím, že bychom se měli vydat tímto směrem,“ dodal de Meo. Podle jeho očekávání by přitom výbavový stupeň Alpine mohl značce přinést až 25 nebo 30 procentní podíl ve vyšších výbavách, kde automobilky vydělávají peníze.

Značka Alpine by však neměla být jen znakem prémie. De Meo si totiž prý dobře uvědomuje, jaké kvality nabízí malý závod v Dieppe, kde se v současnosti vyrábí Alpine A110. „Je velice flexibilní, schopný odvádět kvalitní práci podobnou divizi M v BMW, závodu Neckarsulm v Audi nebo AMG.

Šéf automobilky si sice uvědomuje, že Alpine nebude moci z fleku konkurovat prémiovým německým značkám a jejich sportovním modelům, přesto vidí ve značce potenciál a především obchodní příležitost. „Můžete tvrdit, že je Alpine poměrně neznámou značkou, jenže má rodokmen a dědictví.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
17. 11. 2020 10:07
Re: Naopak
Buď naprosto v klidu, i u Alpine by se samozřejmě vyskytovaly elektrické nebo hybridní varianty, protože k udržení takové značky je především potřeba prodávat a tím pádem i plnit normy a limity.
Avatar - Blue Sun
17. 11. 2020 10:06
Re: Závody
I přes neustálé řeči o sterilitě a nudě má Formule 1 neustále vysokou sledovanost. Rallye vždycky spolehlivě přitáhne spoustu diváků k tratím. Města bojují o to, aby se u nich pořádaly Moto GP, kam se vždy sjedou statisíce lidí.
Já ti nevím, ale nějak mi to do té tvé "vize" nezapadá.
16. 11. 2020 20:15
Naopak
Tady se bude dělat benzin takže to smysl mít bude. Elektriku bude mit každej šulin. A tohle bude pro fajnšmekry. Tady nepůjde o velké série aut...za mne nápad dobrej. Renault dělat tyhle věci umí...ac tady se to moc nevi a jen se po něm plive
Avatar - twistedTSD
16. 11. 2020 18:05
Re: Závody
Proč hned házet flintu do žita...
Avatar - 3_diamanty
16. 11. 2020 17:48
Re: Závody
suhlas :yes: