Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda 1203 pro elektrickou éru? Takto by návrat užitkáčů z Boleslavi mohl vypadat

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Užitkové vozy z Mladé Boleslavi jsou uzavřenou kapitolou, přesto není od věci se podívat, jak by taková elektrická dodávka od Škody mohla vypadat.

Neexistují žádné indicie k tomu, že by se Škoda mohla vrátit k užitkovým vozům, jakými byla třeba kultovní Škoda 1203. Nikdy neříkej nikdy, obzvlášť v době sdílených platforem pro elektromobily, přesto nám tato možnost přijde velmi nepravděpodobná.

Nic nám ale nebrání v tom si maličko zaspekulovat. A tak se díky rukám šikovného grafika Honzy Lušovského můžeme podívat, jak by takové auto vypadalo. Pracovně jsme si jej pojmenovali jako 1203 pro elektrickou éru. Jak už název napovídá, jde o čistý elektromobil, a příliš těžké není ani uhodnutí dárcovského modelu. Správně, je to Volkswagen ID.Buzz, který už můžete potkávat na českých cestách v osobní i užitkové verzi.

Video se připravuje ...

Naše boleslavské exempláře prozrazují dárce především z boku, který zůstal převážně stejný. Přední a zadní partie jsou však kompletně přepracované. Tvůrce navíc vycházel z nejnovějších designových prvků Škody, které nesou označení Modern Solid. To je patrné hlavně vpředu, kde dodávka dostává tvář po vzoru konceptu Vision 7S.

Prostor pro podobný elektrický užitkáč určitě existuje, VW ID.Buzz je ostatně jedním z prvních aut svého druhu. Tedy dodávkou, která je od počátku vyvíjena jako elektromobil. Koncern Stellantis už sice také nabízí Citroën Berligno a spol. s elektrickým pohonem, tyto vozy ale pořád vycházejí ze spalovacích variant. Pokud VW u „busíku“ vsadil na retro, co kdyby Škoda celý projekt pojala v modernějším duchu? Pojďme se zasnít…

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Doporučujeme

18. 4. 2023 14:59
Re: ve kopy
To neni vw kopy. To je vw s domaľovaným predkom z niečoho iného. Proste umelec, kolega a grafik. ;-)
18. 4. 2023 14:40
ve kopy
Proste jako vw 😂
18. 4. 2023 14:24
Re: ,,,návrat užitkáčů z Boleslavi ???
A nakoniec ešte vo firme Ocelot v Žacléři.
18. 4. 2023 14:06
elektrická éra
To není elektrická éra, ale éra "jdeme všichni do p.r.d.e.l.e"
18. 4. 2023 11:54
,,,návrat užitkáčů z Boleslavi ???
Až na takový drobný detail, že Š 1203 byla zkonstruována a vyráběna ve Vrchlabí (a potom i v Trnavě), takže se historicky vrátit do Boleslavi jaksi nemůže, pane Zajíci.

I když je to vlastně úplně jedno u článku, jehož význam může klidně soupeřit s plácnutím do vody.