Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobil Škoda Enyaq unikl před oficiální premiérou! Podívejte se na první fotky

Jan Zajíc
Diskuze (83)

Škodovka si své poslední premiéry velice dobře hlídala do poslední chvíle. Enyaq se ale urval ze řetězu a po sociálních sítích intenzivně koluje pár hodin před premiérou.

Online z místa: Sledujte zákulisí světové premiéry na našem Instagramu @auto.cz, máme pro vás spoustu příspěvků a stories!

První elektrické SUV mladoboleslavské automobilky se světu oficiálně představí dnes, premiéra proběhne v Praze od 19:00. Už se zdálo, že novinku si opravdu prohlédneme až dnes v podvečer, protože automobilka si nedávné premiéry novinek (naposledy třeba čtvrté generace Octavie) velice dobře střežila do posledního okamžiku.

V případě Enyaqu se to ale nepovedlo. Série snímků se objevila na španělském serveru Motor16 (vzápětí byla smazána), posléze se šířila na Twitteru a Instagramu, aby vzápětí dorazila i do naší redakční pošty. Snímky zachycují vnější design elektrické novinky, stejně jako interiér a vybrané detaily. Všechny tyto fotografie si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.

Další podrobnosti včetně první cenovky se dozvíme již za pár hodin. Už nějaký čas víme, že Enyaq dostane možnost pohonu zadních i všech kol, tři velikosti akumulátorů a pět výkonnostních stupňů. Škodovka hovoří o dojezdu až 500 km na jedno nabití dle metodiky WLTP.

Tolik k dopolednímu úniku, počkejme si na dnešní podvečer!

Video se připravuje ...

Líbí se vám název Škoda Enyaq?
  • Ano
    32,2%
  • Ne
    67,8%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 7799 čtenářů.

Jan Zajíc
Diskuze (83)

Doporučujeme

Avatar - lamal
2. 9. 2020 11:05
Re: BaworaQ
Dufam, ze si aspon ziskal numero od tej dotycnej :-!
Avatar - lamal
2. 9. 2020 11:04
Re: BaworaQ
:'-( no uvidime... priestoru tu na to bude dost :-)
Avatar - _Karel_
1. 9. 2020 20:26
Ceny
Základ za 1,05 - hodně bych se divil, kdyby největší baterka+motor+ výbava nestály dvojku. Elektromobilitě a světlým zítřkům vstříc.
Avatar - _Karel_
1. 9. 2020 20:02
Re: BaworaQ
Tak po shlédnutí videa z představení krotím nadšení. Zadek se zdá fakt trochu divnej.
Avatar - karoque
1. 9. 2020 19:52
Re: enyaq
Byl to příklad, může být i jiný název. Electra byla kavárna nebo sporáky, já vím. ;-)