Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia Art Car je unikátním dílem portugalského umělce

Jan Mička
Diskuze (16)
Novou Škodu Fabia pořídíte ve více než stovce barevných kombinací. Exemplář s názvem „Art Car“ je však celosvětovým unikátem.

Běžní zákazníci si mohou novou Škodu Fabia koupit ve 125 barevných kombinacích, za což vděčíme široké základní paletě laků karoserie a možnosti zvolit odlišné zbarvení střechy a litých kol. Vůz, který vidíte na fotografiích, je však celosvětovým unikátem. Na svědomí jej má portugalský grafitti umělec Armando Gomes.

Oficiálních informace automobilky Škoda uvádí, že Gomez ke svému dílu přistupoval ve dvou krocích. Nejdříve na karoserii nanesl hrubé linie a geometrické tvary a vzniklé plochy nastříkal různými odstíny barev. Při tvorbě unikátní Fabie navíc nebyl sám – podporou mu byli lifestyloví novináři z celého světa.

Podle Wernera Eichhorna, který ve škodovce zodpovídá za oblast prodeje a marketingu, byla spolupráce s renomovaným portugalským umělcem velmi potěšující. Výsledek akce, která proběhla již na konci listopadu v rámci mezinárodní tiskové prezentace v Lisabonu, navíc vystihuje emocionální stránku nové Fabie. Vedle úsporného provozu a dostatku prostoru je totiž také ona pro městské automobily velmi důležitá.

Jan Mička
Diskuze (16)
Avatar - white label
17. 1. 2015 00:46
Ne každý unikát musí být uměním
Na tomto příkladu je vidět, že i dílo umělcovo může být pouze dílem unikátním (byť "celosvětovým"), nikoli uměleckým, viz i odpovídající forma nadpisu k článku. ;-)
Avatar - white label
17. 1. 2015 00:41
Re: Pojízdný cirkus
Chtěl si asi naspat "přísné", ale zřejmě si zrovna přišel od zubaře. >:-[]
Avatar - rokyta.p
16. 1. 2015 23:29
Re: birokraticky problem..
před lety byla na internetu áčková vectra, jejíž fóliové polepy měli strukturu dřeva. V techničáku bylo napsané něco + "motiv dřevo". Nemusí být tedy jen barva, ale třeba "safari motiv" atd. Nehledě k tomu že jsou barvy které mění odstín dle úhlů pohledu či teploty okolí atd. Ale vzhledově fobrý. Fabii III obecně sluší i divočejší barvy, Monte Carla atd.
16. 1. 2015 23:25
Re: Žijeme v zajímavé době.
Sorry, ale ti skodovacky PR umastenci stale nepochopili, ze z ho..a bic neupleties!
Avatar - pumpkin
16. 1. 2015 18:47
Bral by som :)
Páčia sa mi takéto farebné úlety, vyzerá to dobre, udrie do očí a je to samozrejme unikát. :yes:
U nás takto pomaľoval Daniel Bidelnica Kiu Soul keď to bola novinka. Po autosalóne ju niekoľko rokov mal Hotel Crowne Plaza, ktovie ako skončila. Lak to malo dosť amatérsky spravený.
[odkaz]
[odkaz]