Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kamiq GT na prvních skicách. Bude to další SUV-kupé, které u nás nekoupíte

David Bureš
Diskuze (1)

Mladoboleslavská automobilka chystá další model pro čínský trh. Vzejde z konceptu Škoda Vision GT a bude odvozen od modelu Kamiq.

Škoda je dnes globálně působící automobilka, která prodává své vozy v různých koutech světa. S tím souvisí i fakt, že některé modely upravuje pro potřeby cílové destinace. Týká se to hlavně prodejně důležitého čínského trhu, kde Škoda nabízí hned několik specifických modelů. A nyní chystá další.

Jmenovat se bude Škoda Kamiq GT a bude se jednat o SUV-kupé na bázi v Číně prodávaného modelu Kamiq. Ten se proti stejnojmennému městskému crossoveru nabízenému v Evropě liší odlišným designem i jednodušší technikou.

Vzhled Kamiqu GT už dříve prozradily snímky od čínských úřadů, nyní jej automobilka oficiálně naznačuje dvěma zveřejněnými skicami. Z nich je podle automobilky patrný sportovní vzhled vyzařující sílu, výrazná příď a elegantní, plynulá linie střechy. Ta se směrem vzad lehce svažuje a přechází do zadního spoileru. Výrazné linie jsou podle Škody střiženy přesně tak, jak to odpovídá vkusu mladých Číňanů. Zajímavostí je fakt, že přestože jméno odkazuje na Kamiq, oba modely budou v lecčems odlišné, vedle siluety i řešením přídě.

Interiér nabídne podle výrobce mix robustního vzhledu, typického pro vozy kategorie SUV, a sportovní dynamiky. Horizontální ozdobná lišta se táhne přes celou šířku vozu, cestující se budou moci těšit na pečlivě vybrané materiály a sportovní sedadla s dobrým bočním vedením.

Sériové SUV kupé bude opticky navazovat na koncept Škoda Vision GT, který se světu poprvé ukázal v červnu na autosalonu Šen-čenu. Na jeho designu společně pracovala stylistická oddělení SAIC Škoda v Číně a tým Škoda Design v České republice.

Z dřívějších zpráv vyplývá, že Kamiq GT bude 4.409 mm dlouhým SUV s rozvorem 2.610 mm. Pod kapotou se objeví jeden ze dvou nabízených motorů. Základem bude zážehová patnáctistovka s výkonem 81 kW a točivým momentem 150 N.m, který doplní přeplňovaná dvanáctistovka.

Škoda Kamiq GT se světu oficiálně představí 4. listopadu v Tchien-ťinu. Díky němu automobilka na čínském trhu nabídne hned pět SUV. V nabídce doplní již zmíněný Kamiq, Karoq (v Číně nabízený s prodlouženým rozvorem), Kodiaq a Kodiaq GT (další SUV-kupé).

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

23. 10. 2019 14:02
Přední světla
současného Kam jsou strašná, toto je podstatně lepší.