Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda kvůli koronaviru prodlužuje záruky

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Mladoboleslavská automobilka se rozhodla o tři měsíce prodloužit záruku na nové vozy.

Vzhledem ke komplikované situaci, kdy někteří zákazníci nemohli kvůli pandemii nového koronaviru uplatnit své garanční nároky vůči prodejcům vozů Škoda, rozhodla se společnost Škoda Auto jako gesto dobré vůle prodloužit záruku na nové vozy a případně i prodlouženou záruku o tři měsíce.

Z důvodu aktuální pandemie koronaviru Covid-19 vycházíme vstříc našim zákazníkům a prodlužujeme záruky poskytované společností Škoda Auto o tři měsíce. Díky tomuto rychlému, jednoduchému a závaznému opatření je plánování návštěv servisu u smluvních partnerů značky Škoda mnohem jednodušší,“ uvedl Stanislav Pekař, vedoucí After Sales Škoda Auto.

Nárok na uplatnění prodloužené záruky mají zákazníci, kterým končí záruka na nový vůz, případně prodloužená záruka, v období od 1.3.2020 do 31.5.2020. Nově prodloužená záruční lhůta skončí tři měsíce po uplynutí záruky původní. Nejpozději ovšem 31.8.2020.

Omezení počtu najetých kilometrů, jakož i další podmínky pro uplatnění případných vad, zůstávají v rámci Škoda prodloužené záruky v platnosti i po jejím prodloužení. Pokud by se prodloužení záruky Škoda na nový vůz překrývalo se začátkem Škoda prodloužené záruky, posouvá se začátek prodloužené záruky bezplatně o další tři měsíce.

Prodloužená záruka se vztahuje na všechny vozy značky Škoda po celém světě, výjimkou jsou pouze vozy vyrobené v Číně a vozy určené pro čínský trh. 

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

11. 5. 2020 14:18
Re: fuckt?
Tak určitě. A kolik automobilek a výrobců spotřební elektroniky či čehokoli jiného už toto povinné opatření realizovalo, co?
...tady se zas sešel výkvět mozků.
11. 5. 2020 14:16
Re: Čekal bych
Takže když někdo dobrovolně prodlouží záruku na již provozovaný auto tak je to škoda mluvit??? Myslím že to je víc než fér. Jen ty jsi asi z korejský agitky.
11. 5. 2020 08:20
fuckt?
Tak ono je to hlavně nařízení z EU, takže se nejedná o žádnou dobrou vůli této vtipné automobilky. PR Škody může fakt věřit jen buran. Technika VW prodávaná za draho v nafouklých krabicích hrajících si na o třídu větší auta - poperte se o to ať to máte dřív než soused.
Avatar - xxc
11. 5. 2020 07:44
Re: Čekal bych
Ja mam normalne 5 rokov a doplacal som myslim 127€ na 150 000 km. A uz stihlo byt raz v servise za dost neprijemnych okolnosti :-)
Avatar - Blue Sun
11. 5. 2020 07:35
Re: Čekal bych
Můžeme být rádi, že dávají aspoň ty zákonné dva roky...