Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce si pohrál se Škodou Kodiaq RS. Má skoro 300 koní a agresivnější vzhled

Stanislav Kolman
Diskuze (33)

Kodiaq RS je dnes nejvýkonnější Škodovkou v nabídce. Kdyby vám to ale přesto přišlo málo, sáhnout můžete po úpravě od BSR.

Až sedmimístné SUV Škoda Kodiaq RS dostalo do vínku motor 2.0 BiTDI naladěný na výkon 176 kW a 500 newtonmetrů točivého momentu. To je porce, která z něj dělá nejsilnější naftovou škodovku v aktuální nabídce. Jak už jsme vás informovali před časem, naftové biturbo je v dnešní době svázané přísnými emisními předpisy jako rudý hadr na býka… ještě před jeho derniérou jej ale společnost BSR stihla lehce poladit.

Švédská firma nabízí přeprogramování řídicí jednotky motoru přes diagnostickou zástrčku pomocí unikátního PPC3 Tuning Systemu, což původní parametry vylepší na sílu 216 kW a točivý moment 591 newtonmetrů. Software se vyvíjel individuálně v modernizované laboratoři a tvůrci říkají, že s pozměněnými parametry se vlastnosti přibližují zážehovým variantám. Cena této úpravy je 12.447 Kč.

Tím ale české zastoupení BSR nekončí. Instalovalo rovněž sportovní vzduchový filtr JR Filters, jenž snižuje rezistenci a dodá motoru požadované množství vzduchu v kratším čase, čímž se zrychlí odezva na sešlápnutí plynového pedálu. Filtr je vyroben z nekonečné bavlněné příze. Filtr se nemění, pouze pere ve speciálním saponátu, který rozpouští organické a anorganické nečistoty. Následně se napustí olejem, a pokud se o něj majitel řádně stará, jeho životnost je až milion kilometrů. Filtrační schopnost je 99,9 % pevných částic o velikosti 2,8 mikronu. Čistící sada za 439 Kč vydrží 4-6 pracích cyklů, samotný filtr přijde na 1390 Kč.

Další úpravou prošel podvozek, jenž se dočkal pružin Eibach, konkrétně sady Pro Kit. Tvůrci říkají, že vůz je teď lépe ovladatelnější a nabídne ještě víc sportovních zážitků. Těžiště se snížilo o 30 milimetrů a kromě kratší brzdné dráhy a lepší akcelerace slibuje logicky i menší naklánění v zatáčkách. Sada těchto čtyř pružin stojí 6376 Kč.

Došlo i na kola, v tomto případě obouvá Kodiaq RS švýcarské ráfky Corspeed Deville Gunmetal Matt o dvaceti palcích. Kola obouvají pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S o rozměru 265/35 R20 a sada přijde na 50.360 Kč. Jako třešnička na dortu byl instalován ještě splitter na přední nárazník pro agresivnější vzhled. Tak co, šli byste do takové úpravy?

Stanislav Kolman
Diskuze (33)

Doporučujeme

11. 5. 2020 15:09
Re: Nejsilnější Škoda
sila - N (Nm) - najsilnejšia
výkon - W - najvýkonnejšia
rozumiem prečo to z tvojho pohľadu môže byť sporné ale podla mna to logicky celkom sedí :)
8. 5. 2020 10:01
Re: Agresivní Standa Coolman a reklama BSR
staci kdyz od toho generatoru sportovniho zvuku vyjmes pojistku a je to....... :-!
8. 5. 2020 08:21
Trapas
Před pár dny vedle mě nastartoval Kodiaq RS a byl to velkej trapas😂. 1.zvuk traktoru a potom sepl ten reprák dole🤣. Vždy se budu smát tomu že někdo kupuje podfuk.
8. 5. 2020 02:24
Re: Agresivní Standa Coolman a reklama BSR
Je nějakej připlatek, když nechci falešný výfuky? No, tak aspoň mam zvuk V8
Avatar - Beefcake
7. 5. 2020 21:28
Re: ...
Az podozrivo lacne.