Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda připravuje nové malé SUV. Nechává zákazníky vymyslet jméno

Lukáš Volšický
Diskuze (41)

Mladoboleslavská Škodovka zveřejnila první oficiální informace k novému malému SUV pro Indii. Nová Škoda „K...q“ bude dlouhá necelé čtyři metry, bude se prodávat se zvýhodněním a její jméno mohou vymyslet budoucí majitelé. A jeden šťastlivec ji dokonce může vyhrát.

Škoda Auto se připravuje na významné posílení prodejních aktivit v Indii a už brzy tam uvede zcela nové malé SUV. Česká značka chce na vzkvétajícím indickém automobilovém trhu oslovit nové zákazníky a připravovanou novinkou rozšíří nabídku speciálních lokálních modelů. Novinka se tam bude prodávat spolu s už vyráběnými modely Slavia a Kushaq.

Nové malé SUV od Škodovky pro Indii bude vycházet z koncernové platformy MQB-A0-IN, která už dnes je základem indických modelů Slavia a Kushaq. První informace o novém indickém modelu uvádějí, že bude disponovat délkou do čtyř metrů. Díky tomu budou indičtí zákazníci moci využít zvýhodnění, které je v Indii určeno pro nové automobilky s maximální délkou čtyři metry.

Česká značka v první tiskové zprávě k novému indickému modelu nezveřejnila oficiální jméno, protože o něm nechává rozhodnout budoucí zákazníky. Automobilka spustila anketu pro výběr jeho názvu #NameYourSkoda, v níž nechává veřejnost navrhnout nové jméno nebo vybrat jedno z už registrovaných obchodních označení. Na oficiálních internetových stránkách uvádí Kwiq, Kymaq, Kylaq, Kariq nebo Kyroq.

Video se připravuje ...

Jediným požadavkem je, že nové jméno musí dodržet identitu názvů SUV modelů automobilky, tedy začínat písmenem K a končit písmenem Q. Součástí nové ankety je soutěž s velkou hlavní cenou, kterou je připravovaná novinka automobilky. Dalších deset šťastlivců z Indie pak může vyhrát výlet do Prahy pod záštitou Škody Auto.

Nová Škoda „K…q“ vyjede na indické silnice už v první polovině roku 2025 a automobilka očekává, že od následujícího roku 2026 bude zákazníkům dodávat až 100 tisíc vozů ročně.  Nové kompaktní SUV bude už třetím modelem na „indické“ platformě MQB-A0-IN a můžeme očekávat, že se jej nikdy nedočkáme na českém trhu.

Lukáš Volšický
Diskuze (41)

Doporučujeme

28. 2. 2024 10:52
Škoda
Co třeba Škoda Kurniq :-!
Avatar - lamal
28. 2. 2024 09:56
Re: Crossiq
Skoumaq, zo skumavky :-!
28. 2. 2024 08:17
Re: Nakonec z toho vyleze
No nakliqat si nakonec můžou v Indii co chtějí haha... Nikdo je tam moc neomezuje ;-)
Avatar - Mikesus
27. 2. 2024 20:27
Re: Crossiq
Hele. Ale když tam dají hodně simply clever, tak bych dal Koumaq.
27. 2. 2024 19:57
Kompaq
Škoda Kompaq - má být kompaktní..