Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodovka odhaluje historii ojetin. Pokud už nejsou v záruce, máte smůlu

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Připravujete se na koupi ojeté škodovky, která je ještě v záruce? Zeptejte se prodejce, zda vám k vozu poskytne oficiální digitální certifikát. Ten uvádí technickou specifikaci, ověřený stav najetých kilometrů i servisní historii konkrétního vozu.

Koupě kvalitní ojetiny se občas může stát až náročnou výzvou, protože prověřování skutečného stavu bazarových aut ne vždy odpoví na všechny otázky potenciálních kupců. O zvýšení transparentnosti aut z druhé ruky se snaží i automobilky a jejich oficiální zastoupení. Mladoboleslavská Škoda Auto nově představuje digitální certifikáty, díky nimž majitelům poskytne údaje autorizované výrobcem.

Digitální certifikát Škoda si můžete vyžádat na oficiálních internetových stránkách Škoda Connect a několika kliknutími můžete zjistit stav a servisní historii svého vozidla. Pro majitele starších ojetin Škoda je služba bohužel nedostupná, protože umí poskytnout ověřené údaje pouze pro vozidla v záruční době.

Oficiální dokument výrobce shromažďuje údaje z různých zdrojů, včetně elektronické servisní knížky vozidla. Majitelé tak mají trvalý přístup ke spolehlivých informacích o svém vozidle, aniž by museli navštívit autorizovaného prodejce nebo platit další poplatky. Z uvedených informací pak mohou vyčíst technickou specifikaci, ověřený počet najetých kilometrů nebo servisní záznamy o opravách.

Aktuálně lze v certifikátu najít informace o pravidelné údržbě i záručních opravách, pozáruční servisní historie bude integrována až později. Škodovka k digitálním certifikátům současně dodává, že ověřený stav najetých kilometrů umí průběžně zaznamenávat i každý týden.

Digitální certifikát pro ojeté škodovky v záruce si zájemci mohou vygenerovat na webovém portálu Škoda Connect a stáhnout si jej ve formátu PDF, který následně mohou sdílet podle svých potřeb. Majitelé škodovek si mohou tento certifikát vygenerovat kdykoli a jak často chtějí.

Škoda Auto nejnovější službou pokračuje ve zlepšování transparentnosti svých vozů. Tovární archiv mladoboleslavské automobilky začátkem letošního října zavedl certifikaci i pro majitele veteránů, k nimž umí dohledat výrobní záznamy a další informace.

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Doporučujeme

1. 11. 2023 09:18
Re: Autorizák
V tom clanku i v tiskovce je napsano ze tahle sluzba bude i pro starsi auta pridana. Takze prave ted tam neni ale skodovka s tim pocita. Takze to je ok.
1. 11. 2023 07:32
Autorizák
Za mě škoda, že to v nějaké formě neudělali i pro starší auta, která stále jezdí na servis do škodovky. Pro někoho by to mohl být důvod, proč u autorizáku zůstávat déle.