Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skupina ČEZ modernizuje vozový park. Převzala desítky elektromobilů Cupra Born

Lukáš Volšický
Diskuze (63)

Energetici Skupiny ČEZ modernizují firemní vozový park flotilou nových elektromobilů Cupra Born. Do roku 2030 chtějí jezdit výhradně v čistě elektrických vozech.

Elektromobilita se už objevuje i v nejvýznamnějších českých firmách. Skupina ČEZ pokračuje v elektrifikaci vozového parku a nově jej rozšiřuje o elektromobily Cupra Born, které budou zaměstnancům sloužit při služebních cestách po celém Česku. Více než tři desítky nových elektromobilů si Skupina ČEZ převzala u autorizovaného prodejce značky Autocentrum Šmucler.

Skupina ČEZ modernizuje vozový park novou flotilou ekologických elektromobilů Cupra Born, které jsou v souladu s platným ESG závazkem společnosti – do roku 2030 se má vozový park Skupiny ČEZ skládat z pouze plně elektrických vozidel. Do konce letošního roku pak chtějí energetici jezdit v až 150 elektromobilech.

Ve středu 29. listopadu si Jakub Bosák, manažer útvaru dopravní služby ČEZ, v plzeňském dealerství Autocentrum Šmucler převzal 34 elektromobilů Cupra Born od Aleše Nováka, ředitele divizí Seat a Cupra společnosti Porsche Česká republika, a Miroslava Bláhy, jednatele autorizovaného prodejce Autocentrum Šmucler.

Video se připravuje ...

„Letos se nám podařilo navýšit podíl alternativních paliv v naší flotile o desítky vozů, do konce roku budou naši zaměstnanci jezdit v téměř 150 elektromobilech. Daří se nám to i díky takzvanému dynamickému nákupnímu systému, který pomohl výrazně zefektivnit a zrychlit soutěžení dodavatelů nových aut,“ říká manažer útvaru dopravní služby ČEZ Jakub Bosák.

„V příštích letech chceme počet elektromobilů navyšovat o další stovky ročně. Více než 30 vozů Cupra Born, které dnes přebíráme, bude k dispozici zaměstnancům ČEZ v interních autopůjčovnách po celé České republice pro jejich cesty za služebními povinnostmi,“ dodává Jakub Bosák.

Cupra Born se letos v Česku zatím prodala v téměř osmdesáti kusech. Skupina ČEZ si elektromobily objednala ve specifikaci s větším vysokonapěťovým akumulátorem s využitelnou kapacitou 77 kWh a maximálním dojezdem až 548 kilometrů. Všechny disponují maximálním výkonem 170 kW (231 koní).

Lukáš Volšický
Diskuze (63)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
5. 12. 2023 11:24
Re: Srdečné pozdravy z Hellmutákova
tak sdělano v CCCP už to nebude, na to zapomeň ;-) :D
Avatar - Barrichello
5. 12. 2023 11:10
Re: Srdečné pozdravy z Hellmutákova
Hlavně že ty levné a moderní panely sou nadále z 96% MADE IN CHINA :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

A nadále to v tom počasí nic nedává :-)
Avatar - Barrichello
5. 12. 2023 11:06
Re: Srdečné pozdravy z Hellmutákova
1 nový rekator se dá postavit reálně za 5-7 let, zbytek je byrokratická náročnost předpisů EU a neschopnost stavitelů jako sou frantíci a korejci :-) :-) :-) :-) :-) :-)
5. 12. 2023 06:43
Re: Srdečné pozdravy z Hellmutákova
Diky, hezky a realne popsána historie základního problemu s OZE v ČR.
4. 12. 2023 20:29
Re: Tak ČEZ musí jít příkladem...
Tvl slovo klumpr a Tesla 3 k sobě celkem sedí. Pokud bych už musel (nuceně) přejít na elektro, tak ten Ioniq 5 by byl si nejpřijatelnější. Ioniq 6 je hnus a EV6 taky...