Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sportovní vozy Opel OPC čeká velký návrat na scénu. Ale jen coby elektromobily

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Podle vedení automobilky Opel se v budoucnu dočkáme oživení divize OPC, pod jejímiž křídly vzniknou výkonné verze elektromobilů nejrůznějších střihů a velikostí.

Opel se ve skupině PSA rychle zabydlel, a protože společnost má slušné základy nejen pro vozy s konvenčními motory, ale i elektromobily, není důvod, aby je nevyužívala i německá automobilka. Už nějaký čas není tajemstvím, že takový model Corsa nabídne příští rok vyjma spalovacích agregátů i pohon čistě na elektřinu.

Tím odstartuje vlna moderních elektromobilů, se kterými má Opel velké plány. Prozradil to šéf Vauxhallu Stephen Norman, který zároveň uvedl, že se na trh nejspíše vrátí sportovní divize VXR (pro Brity, OPC pro zbytek světa), jež však bude nabízet výhradně sportovní verze svých elektromobilů. Britský Autocar uvádí, že minimálně ze začátku půjde jen o kosmetická vylepšení, později bychom se ale mohli dočkat i úprav výkonu či jízdních vlastností.

Připomeňme, že v květnu představená Corsa-e má elektromotor s výkonem 100 kW a 260 newtonmetry točivého momentu (shodná technika, jakou využívá i sesterský Peugeot e-208). Malý hatchback umí stovku za 8,1 sekundy (na poloviční rychlost mu to trvá jen 2,8 s) a s akumulátory o kapacitě 50 kWh slibuje metodika WLTP dojezd až 330 kilometrů na jedno nabití.

Norman mimo jiné připomněl složitější situaci značky Vauxhall ve Velké Británii. Ta totiž v nedávné době vsadila na reklamní slogan, který společnost tituluje jako „britskou značku od roku 1903“. S blížícím se brexitem by se ale snadno mohlo stát, že na to nakonec doplatí. „Myslím si, že září bude posledním měsícem normálního obchodování, pokud skutečně dopadne avizovaný brexit. Posléze se věci mohou podstatně ztížit,“ obává se zástupce automobilky.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - CHerokee
20. 10. 2019 14:06
Automobilismus v Evropě
se v kravskou *** obrací.
20. 10. 2019 11:06
eOPC
Tak zpráva nám v podstatě nic neřekla, ale i to co naznačila je poměrně o ho*ně... Pokud bude OPC jen o elektrice, tak si je PSA i s těmi 330km (v teorii), může strčit tam, kde slunce nesvítí ;-)
Avatar - Jaros71
20. 10. 2019 00:26
Tohle není Opel...bohužel
Německý Opel už není , britský nikdy nebyl..a nyní je to francouzský křáp , s docela slušným německým designem.
Moc důvodů pro koupi nového Opelu nevidím..snad jen cena .
Avatar - JohnST
19. 10. 2019 21:46
Elektricky zavodak
Jasne vsetci to chceme a budeme to kupovat. Maly Opel za 37000€ ved nekup to. A po 15 min jazde sa tlacit pri nabijacke 2-3 hodinky :-) a modlit sa aby ma to doviezlo domov. Ti majetnejsi to nalozia na prives a odtiahnu svojim dizlom. :D
Avatar - twistedTSD
19. 10. 2019 20:37
Super
1,5tunová Corsa-e s dojezdem 50 km při dravější jízdě? To bude jistě úžasný jízdní zážitek.