Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW M5 - Přeplňovaný osmiválec v akci (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Mnichovská automobilka začíná s pomalým odhalováním nové generace sedanu BMW M5 interně označovaného jako F10M.

Podoba nového BMW M5 se prozatím stále ukrývá za maskováním, ale jeho testovaní je již v tak pokročilé fázi, že automobilka pozvala vybrané motoristické novináře k prvnímu setkání s nejostřejším zástupcem řady 5.

Mezi pozvanými byl i Lars Zühlke z německého magazínu Auto Bild. Ten po svezení vyzdvihuje sílu pohonné jednotky i podvozek, který nabízí tři režimy nastavení. Nové BMW M5 má ve srovnání se svým předchůdcem nabízet komfortnější jízdní vlastnosti, ale zároveň má být schopné udržet i vysoké tempo na závodním okruhu.

Pod kapotou nové M5 pracuje dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o objemu 4,4 litru, který důvěrně znají majitelé modelů X5 M a X6 M. Výkon motoru se má ovšem pohybovat okolo 412 kW (560 k) namísto 408 kW (555 k), kterými disponuje dvojice SUV.

S přeplňovaným osmiválcem spolupracuje sedmistupňová dvouspojková převodovka DCT. Z 0 na 100 km/h má podle prozatím neoficiálních informací nové BMW M5 akcelerovat pod 4,3 s a jeho maximální rychlost bude elektronicky omezena na 250 km/h.

Premiéra se pravděpodobně odehraje až na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. V médiích se sice objevují spekulace o možném odhalení nové M5 již na dubnovém autosalonu v Šanghaji, ale pro něj automobilka BMW prozatím potvrdila pouze premiéry BMW 5 Plug-in Hybrid a nové generace kupé řady 6.

Čekání na nové BMW M5 hodlá automobilka svým zákazníkům zkracovat postupným odhalováním novinky, jehož součástí je například i video, v němž testovací jezdci Bernd Limmer a Frank Lutz předvádějí schopnosti režimu M-Dynamic-Mode a systému DSC.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - positivemind
17. 3. 2011 21:55
Zadokolka
Na konkurenčním serveru jsem četl, že by snad měla nová M5 být čtyřkolka? Na jednu stranu mi to přijde jako poměrně logický krok, 560 koní (společně s velkým krouťákem) na zadní nápravu už je poměrně vážně hodně.... nevíte, jestli to bude mít xdrive, kdy půjde většinu času výkon na zadek a v zatáčkách a při rozjezdu půjde výkon i na předek?
17. 3. 2011 20:51
Re: ...
na EVOmagazine.co.uk sem si to vyhledal v souvislosti s mým příspěvkem...nicménně M5 je víc než auto,je to legenda a informace o ní by měli být pro automobilový server stěžejní...pro koho je například přednější srovnání hyundai genesis s konkurencí...nejsem si jistý,zda je zaměření ACZ o dost širší než všeobecné zpravodajství novinky.cz,které může nechat nějaká M5 chladným...
Avatar - Pekelná Micinka
17. 3. 2011 17:24
Re: M5
Ale elektřina se bude objevovat i tam, a tak je pro BMW lepší, že se tím zabývá již teď.
Avatar - Pekelná Micinka
17. 3. 2011 16:59
Re: ...
I z těch automobilových serverů bude jeden nejrychlejší, ale nikdy ne ve všem. A zaměření ACZ je o dost širší, než jak rubrika Auto-moto na novniky.cz, přičemž tvorba originálního obsahu je časově náročnější, než jen překlad zprávy. Navíc, pokud už sis to přečetl na Evo 8.března, máš být rád a neřešit, že se to tady objevilo až nyní.
Avatar - CHerokee
17. 3. 2011 16:38
Re: M5
To ano, ale spíše u aut do práce a na město. Určitě ne u aut pro zábavu..