Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru vyhlásilo sbírku pro dětské domovy, přispěvatelé mohou získat unikát od STI

Ondřej Mára
Diskuze (0)

V posledním roce jsme si bohužel zvykli, že se stát nedokáže účinně postarat o některé lidi ani organizace. Pomocná ruka proto mnohdy musí přijít odjinud.

Zatímco zdravotníci a lékaři, pro které se v minulém roce šily a sbíraly roušky napříč celou republikou, jsou konečně zásobeni vším potřebným, stále existuje spousta míst a organizací, kterým se ochranného vybavení nedostává v dostatečné míře. A jedním z těchto míst jsou bohužel i dětské domovy.

Na jejich nelehkou situaci zareagoval mimo jiné i Tomáš Slavata, úspěšný sportovec, držitel ocenění Local Hero a především člověk, který se celý život věnuje pomoci dětem z problémových poměrů, které zažil i on sám.

V nelehké době posledních měsíců Tomáš Slavata se svými přáteli nakupuje a následně rozváží ochranné prostředky do více než stovky dětských domovů po celém Česku, které se ocitly v nelehké situaci. Jen pro představu – za jediný den dokázal jeho šestičlenný tým doručit do 66 dětských domovů celkem 9750 respirátorů FFP2, 18.900 třívrstvých roušek a 6500 dětských roušek.

Takové úsilí vyžaduje spoustu času, energie a v neposlední řadě také financí. V době největšího náporu získal Tomáš Slavata se svým týmem pomoc od českého zastoupení značky Subaru, které poskytlo vůz na rozvoz zásob. Nákupy ochranných prostředků však platil z vlastních zdrojů.

A protože se nezdá, že by se měla situace v následujících týdnech či měsících zlepšit, rozhodlo se české zastoupení Subaru vyhlásit sbírku, jejíž výtěžek by měl pomoci právě se zásobováním dětských domovů ochrannými prostředky. Kromě dobrého pocitu přitom některý z přispěvatelů může získat i velice zajímavou a hodnotnou odměnu.

Po ukončení sbírky totiž jeden z přispěvatelů získá sběratelské hodinky od sportovní divize Subaru Tecnical International pro rok 2021, které vznikly v omezené sérii pouze 300 kusů pro celý svět. Pro český trh pak bylo do volného prodeje vyhrazeno pouze 16 kusů, přičemž jejich cena byla stanovena na 22.021 Kč.

Ze strany českého zastoupení značky Subaru jde již o druhou sbírku v době pandemické situace, jejíž výtěžek půjde na dobrou věc. Téměř před rokem totiž české zastoupení vyhlásilo sbírku na podporu dobrovolníků, kteří bez nároku na odměnu zásobovali léky, nákupy a dalšími důležitými věcmi seniory nebo matky samoživitelky v izolaci. V rámci této sbírky se přitom vybralo přes 130.000 Kč.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme