Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Také Peugeot pracuje na SUV-kupé. Dorazit má v roce 2022

David Bureš
Diskuze (0)

Peugeot zahájil přípravy na zahájení výroby automobilu s interním označením P54. Podle zákulisních zpráv půjde o SUV-kupé na bázi modelu 308.

Značka Peugeot se v posledních letech stala velice úspěšnou, a tak si opět může dovolit stavět vozy s méně tradiční koncepcí. A jeden z nich se už rýsuje, má jít o SUV-kupé na bázi modelu 308. Dorazí za rok.

Peugeot totiž oznámil, že v závodě v Mylhúzách zahájil přípravy na zahájení sériové výroby automobilu s interním označením P54. Konkrétně už měly odstartovat práce v lakovně i na montážní lince. Přestože sama automobilka zůstává ohledně vozu s tímto označením tajemná, ve Francii mají jasno. Vůz označovaný jako P54 bude SUV-kupé, o němž se zatím hovoří jako o Peugeotu 4008.

Svoji logiku to přitom má. Vzhledem k označení bude automobil jistě členem rodiny 308. P51 je totiž interní označení pro představený pětidveřový hatchback, P52 pro kombík a P53 pro sedan chystaný pro čínský trh. P54 jakožto SUV-kupé má tak smysl - takové auto by se totiž dostatečně odlišilo od již nabízené 3008.

Podle zákulisních zpráv bude novinka asi 4,7 metru dlouhým vozem, díky čemuž by do budoucna vyplnil mezeru mezi novými generacemi modelů 3008 a 5008, které patrně lehce vyrostou. I proto toto spekulované označení, byť není vyloučeno, že se Peugeot 4008 nakonec bude jmenovat jinak, třeba 308 RXH. Jméno 4008 mimochodem už v minulosti nesl sourozenec Mitsubishi ASX.

Právě 308 má mít novinka hodně blízko, ať už řešením předních partií nebo kabinou, využívající nejnovější generace koncepce i-Cockpit. Shodný bude logicky také technický základ, v podobě platformy EMP2, v nejnovější evoluci  lépe přizpůsobené zástavbě plug-in hybridního pohonu. Právě plug-in hybridy mají hrát v nabídce prim, byť se spekuluje též o nasazení nového tříválce 1.2 PureTech s mildhybridním pohonem. Ten ale možná dorazí až v pozdějších letech, naopak s čistě elektrickou variantou se pro tuto chvíli nepočítá.

Peugeot 4008 má být představen během léta 2022 s tím, že prodeje začnou někdy na podzim 2022. Do té doby už budeme mít určitě jasněji, co očekávat. Výroba bude probíhat ve zmíněných Mylhúzách, po boku 308.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme