Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla prohloubila ztrátu, prodeje však byly rekordní

redakce AUTO.CZ
Diskuze (39)
Za prohloubení ztráty Tesly může investice co výrobních zařízení a nových produktů. Prodejní výsledky jsou však lepší než loni.

Americký výrobce elektrických aut Tesla Motors v prvním čtvrtletí navzdory rekordnímu prodeji prohloubil ztrátu. Důvodem byly investice do nových produktů a kapacity výroby a růst dolaru. Ztráta za tři měsíce do konce března stoupla na 154 milionů dolarů (3,7 miliardy Kč) z 49,8 milionu dolarů ve stejném období loni.

Tesla dodala, že čísla nejsou zcela přesná kvůli pravidlům o účtování příjmů z pronájmu. Po úpravě o tyto položky by ztráta byla nižší, činila by 45 milionů dolarů, tedy 36 centů na akcii. Analytici dotazovaní agenturou FactSet čekali očištěnou ztrátu 5 centů na akcii. Příjmy stouply o 51 procent na 939,9 milionu dolarů.

Tesla ve čtvrtletí dodala na trhy rekordních 10.045 vozů, o 55 procent více než před rokem. Objednávky na její vůz Model S rostly v Severní Americe a Evropě. Čína však nadále zaostává za očekávání.

Tesla předpokládá, že letos prodá 55.000 svých vozů Model S a Model X. Sportovně-užitkový Model X má přijít na trh do konce třetího čtvrtletí a zájemci by měli mít možnost začít si ho objednávat na internetu od července. Tesla kvůli spuštění výroby nového vozu v prvním čtvrtletí výrazně investovala do rozšíření karosárny a lakovny.

Generální ředitel Elon Musk dodal, že doufá, že firma příští rok v březnu představí prototyp svého nového vozu Model III. Ten by měl stát zhruba polovinu toho, co současný Model S, jehož startovací cena je 75.000 dolarů, a do prodeje by se měl dostat koncem roku 2017.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (39)
Avatar - eniel lorien
11. 5. 2015 07:05
Re: Víc
tvoja interpretacia prvdy neboli neboli nikoho .. A uz vobec nie akcionarov tesly -[odkaz]
Avatar - Hittman
10. 5. 2015 20:46
Re: Víc
Pravda někdy bolí....
Avatar - Blue Sun
10. 5. 2015 20:03
Re: TESLA MOTORS USA jede !!
Ty jsi tak blbý, že opravdu nic nepochopíš... A ten omezený slovník se k tobě více než hodí.
Avatar - Blue Sun
10. 5. 2015 11:51
Re: TESLA MOTORS USA jede !!
Tak pokud si me nekam zaradi nula tveho formatu, uplne se bojim o svou existenci a zbytek zivota...
9. 5. 2015 23:18
Re: Somarín plný web. Ale prečo na ACZ chýba správa, že včer
no, nezlob se na me, to autoletadlo je nebetycna blbost. bude to velmi blbe auto a bude to velmi blbe letadlo. duvod je prosty - dobre auto a dobre letadlo potrebuji zcela odlisnou filosofii konstrukce. mne treba prijde pristavani na predni kola auta zastrcena v podbezich jako solidni hazard. ne nadarmo maji letadla na pristani vytrcena kola. tady s tim si rozbijes hubu o vetsi krtinu, atd., atd., atd.