Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle musel být docela hezký den. Šťastlivec si vyzvedl osm vozů Bugatti, šest pro svoje děti

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Automobilka Bugatti se pochlubila nadšeným zákazníkem, který si v jeden den převzal hned osm aut slavné značky. Šest z nich koupil svým dětem.

Zmíněný klient, jehož identitu Bugatti neprozrazuje, si vozy vyzvedl na francouzském zámku Château Saint-Jean v Molsheimu, na němž zákazníky vítal už zakladatel značky Ettore Bugatti. Automobilka nyní zájemcům za nespecifikovaný poplatek nabízí podobnou zkušenost.

Bugatti prozrazuje, že zákazník do Molsheimu dorazil se všemi svými šesti dětmi, aby si i ony užily jedinečný zážitek. Pro každého z nich přitom objednal jedno dětské Bugatti Baby II, každé z nich v jiné barvě.

Bugatti Baby II s elektrickým pohonem automobilka představila v roce 2019 u příležitosti 110. výročí značky. Jde o zmenšenou repliku slavného Type 35, která přímo navazuje na dětské Bugatti Type 52, vozítko, které Ettore Bugatti v roce 1926 postavil pro svého čtyřletého syna Rolanda.

Baby II má vzniknout v počtu pouhých 500 exemplářů, automobilka nabízí tři verze, výkon se pohybuje od 1 do 10 kW, maximální rychlost činí až 70 km/h.

Hlava rodiny si ale převzala ještě zajímavější "hračky": jeden z osmi Veyronů Grand Sport Vitesse World Record Edition a také Chiron Chiron Super Sport 300+.

Veyron v tomto provedení připomíná rychlostní rekord, jímž se Bugatti pochlubilo v dubnu roku 2013. Tehdy Veyron Grand Sport Vitesse dosáhl rychlosti 408,84 km/h a stal se nejrychlejším sériovým vozem s otevřenou karoserií na světě. Osmilitrový šestnáctiválec se čtyřmi turbodmychadly disponuje v tomto modelu výkonem 883 kW (1200 k).

Chiron Super Sport 300+ pak vychází z auta, které se v roce 2019 rozjelo až na 490,484 km/h a nárokovalo si titul nejrychlejšího produkčního automobilu planety. Výrobce naplánoval sérii 30 kusů, v nichž čtyřikrát přeplňovaný motor W16 dává z osmi litrů výkon 1176 kW (1600 k). Vozy jsou ovšem vybaveny omezovačem, který posádce dovolí jet rychlostí "nanejvýš" 442 km/h. Cena auta by se měla pohybovat okolo 3,5 milionu eur, což je podle současného kurzu asi 86 milionů korun.

Veyron Grand Sport Vitesse Bugatti v roce 2013 nabízelo za 1,99 milionu eur, podle aktuálního kurzu za zhruba 49 milionů korun.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme