Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota opravdu postavila Supru bez střechy. Má to jediný háček

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Na výstavě SEMA ukáže japonská automobilka Supru s odnímatelnou střechou. Skvělá zpráva pro fandy otevřeného nebe nad hlavou má jedno důležité ale…

BMW Z4 vždy jako kabriolet, Toyota Supra coby kupé. Tak prý zní dohoda mezi dvěma automobilkami ohledně spolupráce na této sportovní dvojičce. To ale neznamená, že by Toyota nemohla Supru bez střechy postavit. A ten háček? Pro radost vznikne jen jediný exemplář.

Japonská značka ji oficiálně představí na výstavě SEMA Show. Projekt nese označení GR Supra Sport Top a vlastně jde o auto s odnímatelnou dvoudílnou kompozitní střechou, kterou lze sundat a snadno ji uložit do kufru. Kromě toho dostane unikátní exemplář i velké zadní křídlo a vylepšenou konstrukci, která bude mít dostatečnou tuhost i při jízdě s otevřeným nebem nad hlavou.

Video se připravuje ...

Ve videu přiloženém níže se můžete podívat, jak celý projekt v zákulisí Toyoty vzniká a krátký pohled do počítače tvůrců ukazuje, kterak bude výsledné dílo vypadat. Finální podoba se však ukáže až na zmiňované SEMA Show, jež se uskuteční tento týden.

Kromě Supry bez střechy představí Toyota na svém stánku ještě minimálně tři speciály, které vznikaly v kooperaci s dalšími společnostmi. Ve dvou případech je řeč o driftovacích vozech, na dalším se zase vyřádil britský umělec Nicolai Sclater. Všechna auta si můžete prohlédnout v galerii přiložené výše.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

3. 11. 2020 14:32
Supra
by i mohla byt....len tie atrapy na vstup vzduchu po karoserii.....to mi fakt vadi.