Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota už prý prodala přes 300.000 ostrých GR Yarisů, většina je však virtuální

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Jedno z nejočekávanějších sportovních aut tohoto roku slaví první prodejní úspěchy, zatím jsou však spojené převážně s virtuální realitou.

Toyota GR Yaris, jeden z nejočekávanějších super hot hatchů posledních let, je prý slušným prodejním trhákem. A to jak ve skutečném světě, což dokládá například rychlé vyprodání zásob na australském trhu, tak i ve světě virtuálním. Toyota se totiž pochlubila působivými prodejními čísly ze hry Gran Turismo Sport.

Do této populární závodní série byla Toyota GR Yaris přidána teprve 13. listopadu, přesto už si hráči koupili přes 310.000 kusů ostrého sportovního hatchbacku, jak uvádí sportovní divize Toyota Gazoo Racing s odkazem na společnost Sony, výrobce herních konzolí PlayStation.

Video se připravuje ...

Nejedná se přitom o jediný virtuální úspěch sportovní divize Toyota Gazoo Racing. Kromě GR Yarisu jde také na dračku GR Supra, která si pro modelový rok 2019 připsala 1.170.000 prodaných virtuálních kousků a pro modelový rok 2020 dalších 620.000 prodaných kusů.

Přidání GR Yarisu do Gran Turismo Sport bylo přitom celkem nečekaným překvapením, jak dodává herní magazín GT Planet. Prodejnímu úspěchu ale mohly výrazně pomoci dvě soutěže, které byly s novým GR Yarisem spojeny. Jedna z nich přitom nabízela možnost vyhrát novou generaci herní konzole PlayStation 5.

Virtuální GR Yaris je také podstatně dostupnější, než jeho reálná verze. Cena na českém trhu totiž startuje od 899.000 Kč, snadno se však může přehoupnout i přes milion korun. Toyota ale dobře ví, za co si nechává zaplatit. Tohle auto totiž nemá moc konkurentů.

Základem je unikátní platforma, která je kombinací platforem GA-B (přední část) a GA-C (zadní část). Pod kapotou GR Yarisu je nejsilnější tříválec na světě, který nabízí maximální výkon 192 kW a 360 N.m točivého momentu. Motor je spojen s šestistupňovým manuálem, který posílá výkon na všechna kola. Hranici 100 km/h tak GR Yaris pokoří za 5,5 sekundy a uhánět umí až 230 km/h.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

3. 1. 2021 16:39
Re: Nemá moc konkurentů
Tak klaune přestaň urážet a argumentuj, ale to je jediný co neschopnej hlupáček dokáže. Ještě si zavolej na pomoc to svoje homotrio. Prostě jsi to zase blbě přečetl a nebo nepochopil, takže už nic jinýho než kopat kolem sebe nezvládneš. Seš jak dítě ve školce, když si blbej tak se to ukáže......., to funguje možná u vás v hospodě, prostě na odpověď s argumenty N E M Á Š, tak jakoby neodpovíš :D :D :D
3. 1. 2021 16:25
Re: Nemá moc konkurentů
Vidíš, to je ten tvůj tupej tunel, na začátku šlápneš do hovna a když ti to někdo řekne, tak v něm ještě ťapkáš a pak se vyválíš zádech :D :D :D Neunavuje tě že jsi tady už dávno za klauna?
3. 1. 2021 12:09
Re: Nemá moc konkurentů
Asi jsi to jako většinou nepochopil, to je rekce na text při konci článku. Asi je to marná výzva, ale někdy vyzkoušej použít hlavu.
3. 1. 2021 09:52
Nemá moc konkurentů
Ono vlastně nemá žádného konkurenta co by se mu alespoň vzdáleně přibližoval
Avatar - Mikesus
2. 1. 2021 20:53
Re: Provokácia
Chtěli ti udělat radost v novém roce :D