Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Česku se prodává sportovní Škoda MTX Roadster. Za absurdní peníze

Lukáš Volšický
Diskuze (28)

Bezmála pět milionů korun chce český prodejce za relativně zachovalý sportovní favorit Škoda MTX Roadster. Co myslíte, může za tuto cenu nabídnout odpovídající investiční potenciál?

Vzpomínáte si, když legendární československý Metalex po pádu komunismu začal pracovat na unikátním projektu přestavby Škody Favorit na otevřený dvoumístný roadster? První prototyp MTX Roadster na základech populární škodovky se představil už v září 1990 a ještě v tom roce byla zahájena malosériová výroba.

Favorit nahoře bez se vyráběl až do roku 1996 a za tu dobu bylo vyrobeno přes 160 osobitých roadsterů, které dodnes přitahují pozornost laiků i zájem motoristických šílenců a mají svou komunitu nadšených sběratelů. I když „sportovnější“ Škoda Favorit s natahovací plátěnou střechou není oficiálním dílem mladoboleslavské automobilky, dnes by asi neměla chybět v žádné velké sbírce jejích modelů.

A teď se v českých inzerátech objevil docela zachovalý kousek, jež má díky svému nízkému nájezdu sběratelský potenciál. Soukromý prodejce ze středočeského kraje na inzertním serveru Ráj veteránů uvádí, že od roku výroby 1993 jím nabízený MTX Roadster najel pouze 20.091 kilometrů.

Video se připravuje ...

Uvádí, že je prvním majitelem a bílý favorit roadster je v originálním stavu, přičemž vždy se mu dostával potřebný pravidelný servis. Je nebouraný, nepůjčovaný, nevystavovaný a „neokoukaný“. Dodává, že další takový kousek budete hledat jen těžko a je zajímavou volbou, pokud hledáte čtyřkolovou radost i investici s českým původem. Dodnes má pod kapotou i originální atmosférickou třináctistovku o 43 kW (58 koních) s manuálem.

A jaká je cena? Prodejce inzeruje bílý favorit Škoda MTX Roadster za až absurdní částku 4.990.000 Kč. Zřejmě si tak nechává prostor pro smlouvání s potenciálním vážným zájemcem, nebo jednoduše chtěl, aby byl jeho kousek více na očích. Běžně se tyto osobité roadstery od Metalexu prodávají za výrazně nižší ceny.

Doporučujeme

Lukáš Volšický
Diskuze (28)

Doporučujeme

9. 1. 2024 04:26
Reagovat
Ten motor okolo motoru tak vypadá na 200 tis a ne 20tis km ta cena je prestřell to nikdo nemůže za to dát
8. 1. 2024 07:23
Re: clickbait
Asi tak. :yes:
8. 1. 2024 07:19
Re: clickbait
Áno, tých 5 miliónov je samozrejme celkom mimo. Ale ako model, vyrobený v nemnohých kusoch takmer za socíku ešte má potenciál. Ovšem musí tomu zodpovedať aj jeho stav.
Avatar - Stejsn
7. 1. 2024 20:52
Re: Fáčko
Já nevím co pořád máte s tím čelním sklem. Všechna soudobá kabria, vzniklá uříznutím hatchbacku - Ritmo, Golf, Samba, Escort, Kadett atd - to měly tak.
Avatar - Stejsn
7. 1. 2024 20:44
Re: neokoukáno
To je z Lakomé Barky - nedívala se do zrcadla, aby se neopotřebovalo.