Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Mladé Boleslavi vyrobili první Škodu Rapid

David Bureš
Diskuze (157)
Světová výstavní premiéra očekávaného liftbacku proběhne na podzimním autosalonu v Paříži.

Škoda Auto začala ve svém závodě v Mladé Boleslavi vyrábět model Rapid. Ten se stává třetím modelem, který v této továrně vzniká – po Fabii a Octavii. S Rapidem zde bude vyráběno také jeho dvojče SEAT Toledo.

Automobilka v současnosti modernizuje a rozšiřuje svůj mateřský závod, a to právě kvůli výrobě Rapidu a připravované výrobě třetí generace Octavie. Ta se má dle plánů Škody začít vyrábět v listopadu. Kapacita výrobní linky I v Mladé Boleslavi bude kvůli tomu postupně zvýšena z 800 na 1.200 vozů denně.

Kvůli zahájení výroby Rapidu automobilka upravuje celkem 17 výrobních hal v Mladé Boleslavi. Na úpravách se podílí přes 141 projektantů a 2.000 zaměstnanců externích firem.

Původní linka bude rozšířena o nová zařízení pro montáž Rapidu, například o zařízení pro montáž modulů, jako jsou kokpit, příď vozu nebo podvozek; zařízení pro plnění vyráběných vozů provozními kapalinami, jako jsou oleje, palivo nebo chladicí kapaliny; dále pak o nová zkušební zařízení, dopravníkové systémy a manipulační techniku. Po rozšíření haly bude montážní linka téměř o třetinu větší.

Škoda Rapid se začne na evropských trzích postupně objevovat od letošního října. V příštím roce bude zahájen prodej Rapidu v Číně, pro tento trh však bude určena verze sedan. Od počátku roku 2014 se má Rapid vyrábět i v továrně Volkswagenu v ruské Kaluze.

Automobilka chce Rapidem lákat především rodiny, které hledají prostorný a zároveň kvalitní a levný automobil. Automobil je dlouhý 4,48 metru, objem zavazadelníku činí 550 litrů.

Škoda Rapid pro naši redakci už není neznámým vozem, vyzkoušeli jsme verze s motory 1,2 TSI a 1,6 TDI, natočili jsme exkluzivní videotest nebo vybrali pět jeho předností a pět nedostatků.

David Bureš
Diskuze (157)
27. 8. 2012 22:29
Re: Příšera
Já třeba jezdim s alfou romeo ;-)
26. 8. 2012 23:26
Re: felicia a prva octavia kombi
Je to škodovka a podívej se, kdo to píše a budeš mít jasno......s vyjímkou stormridera.
26. 8. 2012 23:23
Re: Popojedem...
Při psaní reakcí na tvoje příspěvky si člověk musí šáhnout hodně hluboko, aby se dostal na dohled nad tvojí úroveň. Slepice je jako provnání s tebou urážka - té slepice. Z té aspoň občas vypadne vejce, z tebe jenom trus - nakonec, v hlavě prázdno, v hubě přecpáno....tak to u tebe je. Tak to dokazuj, co příspěvek to perla, na druhou stranu, člověk by si dost nevážil těch, kteří píšou k věci, vtipně, se znalostmi a zajímavě....nuly jako ty jsou taky užitečný, alespoň vynikne ta kvalita v porovnání s tou záplavou s...k, které sem v obrovském množství posíláš, když na víc nemáš.
26. 8. 2012 23:14
Re: Popojedem...
>:D Sice nevím, co to je, ale podle tvých projevů bych to tipoval na nějaké psychofarmakum, které ti asi ordinují....a jeho důvěrná znalost ti umožňuje ho doporučovat druhým - dobře jsi se tady odhalil. No jo, nejseš tady sám. Na druhou stranu rytíř, bránící stupidní slepici, která tady jenom hloupě prudí - to je diagnóza sama pro sebe. Jako laskavý člověk ti přeji, aby se tvůj stav stabilizoval a psychiatři byli v tvém případě úspěšní...
26. 8. 2012 22:33
Re: není to špatné
Já jako zákazník za 270 000 nečekám Ferrari. Nemusí být lepší stačí když je srovnatelný s konkurencí. Cena není diskutabilní ta je prostě dobrá. Kecy o nejhorším podvozku si nech. To je tvůj názor naprosto ničím nepodložený. Interiér má v pohodě, alespoň je v něm místo na nohy.