Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Freightliner Inspiration Truck s autonomním řízením v běžném provozu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Freightliner Inspiration Truck je prvním těžkým nákladním vozidlem pro dálkovou dopravu s autonomním řízením, schváleným pro běžný silniční provoz.

Freightliner v rámci představení konceptu Inspiration Truck svezl v jeho kabině v běžném provozu i zástupce médií a například tým stojící za projektem The Verge oceňuje možný přínos ke zvýšení bezpečnosti provozu, což zdůrazňuje i ve svém videu.

Freightliner Inspiration Truck navazuje na sérii aerodynamických konceptů své značky, z nichž tím prozatím posledním je v letošním roce představený SuperTruck.

Zároveň v rámci koncernu Daimler navazuje na loňský projekt Mercedes-Benz Future Truck 2025, který nabídl pohled do blízké budoucnosti dálkové nákladní dopravy a především předvedl schopnosti v současnosti vyvíjených systémů autonomního řízení.

Právě systémy autonomního řízení si Freightliner od svého německého příbuzného vypůjčil a jako první těžký nákladní automobil s nimi zamířil do běžného silničního provozu v Nevadě, kde bude minimálně dvojice těchto vozidel využívána pro další vývoj.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)