Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Robert Kubica šel ve Walesu přes střechu

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Robert Kubica si evidentně nedá pokoj a nedá. Po letošních úspěších v rallye se dočkal továrního Citroënu DS3 WRC. A havaroval, díkybohu naštěstí bez zranění.

Polák Robert Kubica se už do F1 s největší pravděpodobností nevrátí, i když by si to jeho fanoušci určitě přáli. Zkouší dále štěstí v automobilových soutěžích. Letos se mu dařilo, vždyť ač pojal tuto sezónu jako zkušební, nakonec získal titul mistra světa v kategorii WRC2. První start za tovární tým Citroënu však nedopadl nejlépe. Ve Walles Rally GB, jak zní oficiální název posledního podniku světového šampionátu, byl ještě ve čtvrtek sedmý v celkovém pořadí. V pátek ve čtvrté rychlostní zkoušce však nezvládl jednu ze zatáček, zádí doslova vymetl příkop a následně svou DS3 WRC obrátil přes střechu.

Kubica vylezl ze zdemolovaného auta nezraněn, ani jeho nový spolujezdec Ital Michele Ferrara žádnou újmu na zdraví neutrpěl, přitom toho z jejich citroënu moc nezbylo. Polský pilot tak měl mnohem více štěstí než 6. února 2011. Tehdy za volantem Škody Fabia S2000 vážně havaroval v lokální italské rallye Ronde Andora, doslova se napíchl na svodidlo a málem přišel o pravou paži. Po několika operacích má jeho ruka až po rameno omezenou pohyblivost, ale jak je vidět, řídit soutěžní auto (a velmi dobře a rychle!) mu nebrání. A aktuální bouračka? No, i mistr tesař se zkrátka někdy utne...

Welšskou rallye vyhrál již jistý šampion Sébastien Ogier před týmovým kolegou Finem Jari-Mattim Latvalou, oba na Volkswagenech Polo R WRC. Třetí skončil Belgičan Thierry Neuville (Ford). Martin Prokop s Fiestou RS WRC dojel šestý a v konečném účtování letošního MS mu patří s 63 body devátá příčka.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
19. 11. 2013 17:36
Budíček!
"přitom toho z jejich citroënu moc nezbylo. Polský pilot tak měl mnohem více štěstí než 6. února 2011. Tehdy za volantem Škody Fabia S2000 vážně havaroval v lokální italské rallye Ronde Andora, doslova se napíchl na svodidlo a málem přišel o pravou paži."

To jsou teda moudra. Nic z toho auta nezbylo? Dyť se to jenom svalilo do příkopu. Možná by se měl pan sleeper probudit. Protože věta o tom, že ted měl více štěstí než s Fabií je fakt mimo až to hezký neni >:D
Avatar - R32
18. 11. 2013 16:59
Skôr...
by bolo vhodné napísať na strechu... >:D