Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video s VW ID.4 GTX: Sportování? Hlavně v přímce a jen když se chce

Stanislav Kolman
Diskuze (63)

Volkswagen ID.4 GTX je prvním samostatným elektromobilem značky se sportovními ambicemi. Daří se papírové předpoklady přetavit v realitu?

Spojit elektrické SUV s velkou baterií v podlaze se sportovními vlastnostmi je oříšek, který se v poslední době snaží rozlousknout hned několik automobilek. Svého atleta na baterie má ve svých řadách už i Volkswagen v podobě modelu ID.4 GTX. Ještě před tradičním psaným testem, který vyjde zítra, jsme jej vzali na malou videovyjížďku.

Na papíře to přitom všechno vypadá slibně. Nejostřejší verze elektrického SUV má dva elektromotory a systémový výkon 220 kW, tedy 299 koní. Svištit auto umí až 180 km/h a z klidu na stovku zrychlí za 6,2 sekundy, což je mimochodem o desetinu lepší hodnota, než které dosahuje kultovní VW Golf GTI.

Jenže je tu i druhá strana mince. Abyste z ID.4 GTX vyždímali maximum, musíte splnit několik důležitých podmínek. Ne všechny přitom ovlivníte lusknutím prstu. O co přesně jde už se dozvíte v přiloženém videu. Kromě samotné jízdy jsme se zaměřili také na prostornost kabiny a pracoviště řidiče. Chcete-li zůstat v obraze a vědět, která další videa pro vás připravujeme, nezapomeňte nás sledovat na instagramovém profilu @auto.cz.

Stanislav Kolman
Diskuze (63)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
22. 1. 2022 14:42
Re: Falešná novinářská korektnost až za hrob
Je to tak. Kdejaký 20 let starý pekáč tenhle dvoutunový zázrak na autobahnu setře jak stěrač mouchy na čelním skle... Smutné...

Ale politicky nám tu určitě někdo opět vysvětlí že 130+ kmh je no-go zone :D :D :-!
Avatar - lyon667
22. 1. 2022 12:07
Re: Falešná novinářská korektnost až za hrob
Si to takhle s třemi sty koňmi letíš po autobahnu s pedálem na podlaze a v zápětí tě předjede litrová Fábie.

Nemůžu si pomoct, ale nazývat tohle sporťákem je jako nazývat eunucha gigoIem.
Avatar - lyon667
22. 1. 2022 11:54
Re: Vskutku kouzelný vůz.
Jasný, ono je totiž lepší těch 1.7M vyhodit z okna pořízením ID.4... :D
Avatar - rohYpnol
22. 1. 2022 11:27
Re: Pochvala redaktorovi
Ano podepisují. Projev i video ok.

Bohužel, novinářská korektnost to zabila... Ale chápu proč. Nejste svobodné medium. Musíte šlapat brázdu.
Avatar - rohYpnol
22. 1. 2022 11:24
Falešná novinářská korektnost až za hrob
Sorry, ale video je doslova promořené falešnou novinářskou korektností. Opravdu škoda, že nemůžete říct co si skutečně myslíte...

Na Německé dálnici je skutečně možno jet AŽ 180 kmh top speed??? Zajímavé, já myslel že pro 300 koní to je JENOM 180 kmh...

Plasty někteří konkurenti umí přeci jen O TROCHU lépe??? Atd.

Mimochodem, 178 cm hodnotících prostornost není dobré... Bez urážky, ale 178 cm je zkrátka skútr :D :D :-! ;-)

Skutečnost zazněla :yes: Ale škoda že jen mezi řádky... :'-( Těžký krám co nejede ani 200 kmh, dojezd reálně v zimě tragický. Max výkon nevyzpytatelný. Interiér na draka. A cena totální výstřel z děla.

Shrnuto podtrženo- typický produkt politiky EU, o který nikdo nezavadí ani pohledem. Produkt postavený jen na dotační politice EU. :no: