Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen prý chystá další městský crossover, dorazit má v roce 2021

Ondřej Mára
Diskuze (0)

V segmentu kompaktních městských crossoverů už je sice značka zastoupena modely T-Cross a T-Roc, do budoucna prý však plánuje další.

S touto informací přišel web Wards Auto, podle kterého by se mělo jednat o třetí model z modelové rodiny Polo. Jeho výroba by měla probíhat od roku 2021 ve španělském závodu Landaben poblíž města Pamplona, kde se již v současnosti vyrábí vozy Polo a T-Cross.

O připravované novince se toho zatím mnoho neví, podle Wards Auto by se však mělo jednat o sportovní městské CUV, které nabídne hybridní a možná i čistě elektrickou variantu pohonu. Jeho základem by se měla stát modulární platforma MQB, která je základem modelů T-Cross i Polo. Otázka však panuje ohledně možnosti pohonu všech kol, který zatím žádný z modelů rodiny Polo nenabízí.

Zájem o stavbu nového modelu měl prý projevit i slovenský závod, španělské továrně Landaben však hrají do karet její zkušenosti se stavbou malých automobilů. První Volkswagen Polo zde byl postaven již v roce 1984 a za rok 2018 zde bylo postaveno celkem 272.000 vozidel.

„Díky tomu, a jelikož bude nový model využívat stejný základ jako vozy v Landaben již vyráběné, můžeme využít stejné výrobní linky jako pro Polo i T-Cross a nabídnout tak konkurenceschopné výrobní náklady,“ uvedl prý Andreas Tostmann, člen výkonného výboru značky VW pro výrobu a logistiku.

Jediným problémem by tak nakonec mohla být snad jen kapacita závodu. Jak totiž dodává Wards Auto, závod Landaben byl původně navržen pro výrobu 1200 aut denně. V současnosti už se ale produkce vyhoupla na 1438 automobilů denně a na konci roku 2019 by se měla celková produkce pohybovat okolo 320.000 automobilů.

Závod už však měl kvůli pověření výrobou nového modelu uzavřít i novou dohodu s odbory, která zahrnuje i přijetí 50 nových zaměstnanců. V současnosti přitom závod zaměstnává okolo 5000 lidí.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme