Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vrcholný Mercedes-AMG S63 může dostat přes 800 hybridních koní

Ondřej Mára
Diskuze (0)

S blížící se premiérou nové generace vlajkové lodi Mercedes-Benz se pomalu objevují zprávy i o jejím vrcholném provedení, které by mohlo dorazit ve výhradně elektrifikované podobě.

Vzpomínáte si na koncept GT Concept z dílny Mercedes-AMG, který byl představen na ženevském autosalonu zhruba před třemi lety? Jednalo se o čtyřdveřový sportovní vůz s plug-in hybridním pohonem, který měl nabízet dostatek prostoru pro rodinu a kombinovaný výkon přesahující hranici 600 kW (cca 816 k).

Koncept byl následně přetaven do podoby Mercedes-AMG GT čtyřdveřového kupé, které zatím na svou plug-in hybridní verzi stále čeká. Podle špionážních fotografů už je ale hybridní čtyřdveřové GT kupé aktivně testováno a jeho premiéry bychom se měli dočkat koncem tohoto, nebo začátkem příštího roku. Jeho pohonná jednotka by však měla najít využití i jinde.

Konkrétně by se mělo jednat o motorový prostor vlajkového modelu AMG S63 nové generace třídy S generace W223. Podle informací, které přinesl Mercedes-Benz Passion Blog, by totiž nová třída S ve své vrcholné konfiguraci měla nabídnout 4.0 litrový motor V8 naladěný na cca 600 koní a elektromotor o výkonu cca 200 koní.

Nová vrcholná třída S by tak měla nabídnout kombinovaný výkon přes 800 koní, který se bude ukrývat za pekelně dlouhým označením: Mercedes-AMG S63 EQ Performance 4Matic+. Zatím ovšem není jisté, zda půjde pouze o derivát pohonné soustavy z hybridního AMG GT čtyřdveřového kupé, nebo totožnou pohonnou jednotku.

Podle informací z Mercedes-Benz Passion Blog se prý přitom v AMG nepočítá s jinou motorizací, než právě elektrifikovanou. Třída S generace W223 už se tak údajně nedočká ani modelu S65, osazeného vidlicovým dvanáctiválcem. Ten ale z nabídky zcela nezmizí. V kombinaci s pohonem všech kol by totiž měl být nabízen v rámci značky Maybach.

Verze S65 přitom nebude jedinou markantní ztrátou v nabídce nové třídy S. Jak jsme již dříve upozorňovali, generace W223 by už neměla dostat ani karosářské provedení kupé a kabriolet, což nabídku zužuje výhradně na sedan.

Ten by měl být světu poprvé představen během premiéry naplánované na 2. září tohoto roku, odhalení vlajkového modelu AMG S63 se ovšem očekává až v průběhu roku příštího.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme