Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi: Výnosy z prodeje klesnou, kvůli novým modelům

David Bureš
Diskuze (2)
Investice do budoucnosti Audi budou mít i negativum. Provozní marže automobilky kvůli nim klesne.

Audi chce v následujících letech investovat významné prostředky do vývoje nových modelů a rozšíření výrobních kapacit. Kvůli tomu klesne provozní marže automobilky takřka o polovinu. Informoval o tom německý Manager Magazin.

Provozní marže Audi má podle prognózy koncernu VW Group klesnout do roku 2015 na šest procent. V loňském roce činila provozní marže ingolstadtské značky 11 procent, v roce 2011 dokonce 12,1 procenta.

Sám generální ředitel automobilky Rupert Stadler připouští, že s ohledem na plánované investice mohou výnosy z prodeje v následujících klesnout pod hranici 8 až 10 procent. Marže v tomto rozmezí je podle vedení cílem značky.

Investice do budoucnosti Audi jsou podle Stadlera ohromné, automobilka z nich začne těžit v roce 2016. Cílem Audi je být největším prémiovým výrobcem aut světa, do roku 2020 chce automobilka prodávat 2,4 milionu aut ročně. Dva nebo tři roky předtím mají její prodeje přesáhnout hranici dvou milionu prodaných vozů.

O titul největší prémiové automobilky světa bojuje Audi s BMW a Mercedes-Benzem. Mnichovští chtějí do roku 2020 prodávat 2,8 milionu aut ročně, cílem Stuttgartských je pro rok 2020 prodej 2,6 milionu aut.

Nástrojem k navýšení prodejů Audi bude rozšíření modelové palety značky. V plánech jsou především nová SUV – Q1, Q4, Q6 a Q8, počítá se i s MPV (s možným označením A3 Spacer, A3 SuperAvant nebo V4), A4 Vario konkurující BMW 3 GT nebo elektromobilem na bázi Volkswagenu e-Up!.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Hittman
21. 10. 2013 15:03
Re: Uz se tesim na modely V1 a V2!
Je potřeba zdokonalit moroty 1,2 TSI a 1,4 TSI pro implementaci do A6 a A8, aby byly splněny požadavky EU na snížení emisí a bezpečnost provozu >:-[] a nebo je to tím, že současné modely sice mají interiér na 1, ale exteriér je si podobný jako vejce vejci, více než u MB a BMW?
21. 10. 2013 14:47
Uz se tesim na modely V1 a V2!
Idealni priblizovadla pro ty, co cestuji casto do Londyna - V1 to dava do Londyna za 90minut, V2 to umi pod 20 minut.

No myslim, ze Vx nebude idealni oznaceni :-)