Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLC se představí v půlce června

Jan Mička
Diskuze (0)
Mercedes-Benz GLK se prodává teprve od roku 2009 a za dveřmi již netrpělivě čeká jeho nástupce. Představit by se měl 17. června v Německu.

Model GLK automobilky Mercedes-Benz je z našeho pohledu jedním z nejvýraznějších zástupců luxusních SUV. Krabicovité tvary na první pohledu připomínají mix ikonického „géčka“ a v Alabamě vyráběného mastodonta GL, nástupce s označením GLC ale bude jiný. K dispozici jsou zatím pouze špionážní fotografie a videa, je z nich ale patrné výrazné přiblížení ke stylu většího GLE, případně sedanu a kombi střední třídy C.

V souvislosti s Mercedes-Benzem GLC se velmi hovoří také o polovině letošního června, kdy by měla podle dostupných informací proběhnout jeho světová premiéra. Ke spuštění objednávek pravděpodobně dojde přibližně o měsíc později a první dodávky zákazníkům proběhnou v průběhu podzimu. Očekávaný konkurent BMW X4 nebo Lexusu NX, model GLC Coupé, který se v podobě konceptu ukázal letos v Šanghaji, dorazí podle serveru motoring.com.au v průběhu příštího roku.

Zatímco pro současný Mercedes-Benz GLK je v nabídce maximálně šestiválcové agregáty, nové GLC by mělo vzniknout také ve variantách AMG a AMG Sport. V prvním případě se bavíme o drsném zevnějšku a čtyřlitrovém zážehovém biturbu z C63 AMG, druhá, trochu umírněnější verze dostane dvěma turbodmychadly dopovaný vidlicový šestiválec. Více se však dozvíme v polovině letošního roku.

Jan Mička
Diskuze (0)